Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECOTIC, Universitatea Politehnică din București și Universitatea București dau startul campaniei „Doctor Honoris Natura”

0

Pe 23 noiembrie 2015, ECOTIC, alături de Universitatea Politehnică din București și Universitatea București, dau startul campaniei „Doctor Honoris Natura”, campanie adresată studenților celor două universități, cu scopul de a informa și educa asupra colectării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatorilor uzați (DBA).

În perioada 23-29 noiembrie, ECOTIC va desfășura o amplă campanie în cadrul celor două universități amintite, campanie menită să aducă în atenția studenților problema reciclării corecte, a efectelor sale benefice atât asupra mediului, cât și asupra comunității, prin educarea unui comportament civic sănătos.

Doctor Honoris Natura

Campania este una de tip concurs și se va desfășura atât în teren, prin prezența unei echipe de promoteri care va informa și va încuraja participarea studenților, cât și în social media, unde ECOTIC a dezvoltat o aplicație ce va testa cunoștințele de mediu ale participanților. Toți cei înscriși vor participa la o tragere la sorți finală, ce va avea loc în data de 4 decembrie. Se vor acorda trei premii: o excursie la munte pentru câștigător și cinci prieteni ai săi, o bicicletă pliabilă și o tabletă Samsung Galaxy.

„Ne-am dorit un tip de acțiune care să genereze implicare, care să fie atractiv pentru tinerii din universități. De aceea ne-am îndreptat spre un concurs care se va desfășura și în social media. Concursul este, de altfel, pretextul pentru a capta atenția unui public foarte important, al generației imediate, în mâinile căreia stă viitorul mediului, ca să ne uităm numai din această perspectivă. Or informarea lor asupra a ceea ce înseamnă reciclarea, asupra modului în care pot să o faca utilizând recipienții plasați de ECOTIC în universitatea și căminul lor, asupra situației mediului înconjurător în general este o prioritate pentru ECOTIC.” Valentin Negoiță – Președinte ECOTIC

„Doctor Honoris Natura” face parte din programele și campaniile ECOTIC destinate instituțiilor de învățământ, într-un efort continuu de aducere a mesajelor de conștientizare în mijlocul tinerei generații.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 70.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

 

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.