Economia sociala, solutie pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii?

0

În perioada 24-25 februarie 2011 va avea loc, în București, a doua întâlnire transnațională, din cadrul proiectului european Rețeaua de Economie Socială- O premisă pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, al cărui beneficiar este Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România (ONPHR).

Scopul principal al proiectului este înființarea unei rețele sustenabile de economie socială prin consolidarea cooperativelor și inițiativelor active în domeniu, cu accent pe sprijinirea persoanelor cu dizabilități prin măsuri specifice integrării/ reintegrării pe piața muncii.

La această întâlnire transnațională vor participa, alături de echipa de management a beneficiarului ONPHR, reprezentanți ai partenerilor: Confederația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din Grecia (NCDP), Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistența Socială (ASSOC), Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesioanală (CREFOP) și SC Eurolink Consulting SRL.

În cadrul acestei întâlniri de lucru se va discuta despre stadiul de implementare al activităților din proiect, rezultatele intermediare care au fost realizate și se vor stabili direcțiile viitoare de acțiune.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează