Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EVENIMENT: Economia Socială și Solidară – Accesul la piețe de desfacere

0

Fundația Terra Mileniul III împreună cu Seneca AntiCafe vă invită la un seminar privind modele de finanțare din Brazilia și măsuri de sprijin din România, în data de 7 februarie 2017, la Seneca Anticafe în București (Str. Arhitect Ion Mincu Nr. 1), de la ora 18:00 la 20:00.

16178878_1524184337609015_1731080403132607175_o

Deși folosesc modele hibride și inovatoare de finanțare și funcționare în piață, actorii din economia socială și solidară se confruntă adesea cu cele mai mari provocări în ceea ce privește accesul la piețe de desfacere pentru produsele și serviciile pe care le realizează.

Maria Elisabeth Grimberg și Gilberto Ohta de Oliveira vin să ne împărtășească din experiența lor în construirea unor modele funcționale în Brazilia:

Elisabeth este cercetător și activist în domeniul organizării colectării de materiale reciclabile în Brazilia, are o vastă experiență în procesul înființării unei cooperative profitabile, modelul de management din spatele acesteia, precum și beneficiile sociale și ecologice pentru investitiile guvernamentale în economia socială și solidară ca strategie de incluziune socială. Ea ne va dezvălui din secretele cooperativei Coopamare, înființată în anul 1989 pentru a oferi de lucru în principal persoanelor fără adăpost

Gilberto a studiat economia în afaceri, ca mai târziu să se reorienteze spre o afacere de familie în agricultură în pădurea tropicală de lângă São Paulo. Incepe să utilizeze tehnici de permacultură pentru a evita îngrășămintele chimice. În 2003 a fost co-fondator la cooperativa Cooperagua pentru agricultură durabilă și solidară în zona rurală Guapiruvu. În 2012, el a primit premiul Kiyoshi Yamamoto pentru multiplele sale calități de conducere și pentru initiativele ecologice și sociale în cadrul procesului de dezvoltare regională.

Pentru a confirma participarea dv. vă rugăm să completaţi formularul de înscriere la adresa https://terramileniuliii.typeform.com/to/rRcV8e sau
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdiYxlPSzy5tWyrnUJpYT7DWzU2MfC9DPUjFR6cR-YkjNDS6w/viewform până la data de 6 februarie 2017.

Echipa Terra Mileniul III și Seneca AntiCafe

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.