Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EAT SMART – soluții pentru o tranziție spre o alimentație sustenabilă

0

CONFERINȚELE GREEN REPORT

EAT SMART soluții pentru o tranziție spre o alimentație sustenabilă

Marti, 28 noiembrie, la Apollo 111, Palatul Universul (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25, sector 1, Bucuretști) va avea loc ”EAT SMART”, conferință-reper pe tema producției sustenabile de hrană și a risipei alimentare.

”EAT SMART” este cel de-al treilea eveniment din seria de Conferințe Green Report din 2017, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului.

În cadrul  EAT SMART, vom afla dacă și cum putem mânca ieftin și bine. Vom întreba autoritățile, producătorii și distribuitorii de alimente cum ne pot ajuta pe noi, consumatorii, în acest demers. Apoi, vom afla ce putem face la rândul nostru pentru a mânca mai bine. Împreună, vrem să identificăm cele mai bune soluții pentru o tranziție spre o alimentație sustenabilă.

EAT SMART aduce laolalta reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, ai societatii civile, precum si ai mediului de afaceri, reprezentat de principalii actori din domeniul FMCG, Retail, HoReCa, Industrie, Transport, Producatori, , etc. Printre speakeri enumeram: ministrul Mediului – Gratiela Gavrilescu; Ministru Agriculturii si Dezvoltarii Durabile – Petre Daea; Secretar de Stat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Mihai Visan; Directorul Executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov – Dorin Enache; Director Executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din România (AMRCR) – George Badescu; Manager Corporate Affairs si Comunicare al Kaufland România – Valer Hancas; Vicepresedintele Cooperativei „Tara Mea” – Viorel Buda; Director General Directia Generala Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana din Autoritatea pentru protectia consumatorului (ANPC) – Paul Silviu Anghel; Presedintele Asociatiei Banca pentru Alimente – Gabriel Sescu; Co-fondator al aplicatiei Tummy – Nadia Debs; Specialist în risipa alimentara în cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Elena Dinu;

Context local:

Potrivit Eurostat, România deține cele mai fragmentate și mici exploatări agricole din Europa. Totodată, specialiștii FAO avertizează că micii fermieri sunt cei care produc 70% din mâncare, deși cultivă mai puțin de 25% din suprafața agrară. Mai mult, spun că productivitatea lor poate fi chiar și cu 80% mai mare decât cea din agricultura intensivă, datorită varietății cultivate. În acest context, vom încerca să aflăm de la autorități, producători și retaileri care este cel mai sustenabil model pentru a obtine hrana de calitate la un preț rezonabil, cât și cum poate ajunge respectiva hrană la consumatorul final.

Consumatorul român cheltuie 25%-30% din venituri pe mâncare. Potrivit statisticilor globale, aruncă apoi un sfert din ceea ce cumpără. Irosește astfel bani pe care i-ar putea investi în îmbunătățirea calității alimentelor achiziționate. Împreună cu specialiști în domeniu, vom încerca să identificăm motivele pentru care consumatorii irosesc mâncarea și metodele prin care risipa poate fi prevenită sau combătută.

Despre Conferintele Green Report:

Conferintele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. În acest sens, echipa Green Report schimbă „standardul“ și aduce o abordare diferită: în loc de un prezidiu monoton și prezentări power point anoste, propunem dezbateri libere între speakeri; în loc de urmărirea ceasului până la finalul evenimentului, dorim să implicăm activ publicul la dezbatere.

Partenerii media ai ”EAT SMART” sunt: Agerpres, Libertatea, Green Report, Business Arena, România pozitivă

Pentru mai multe detalii privind „EAT SMART“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Website: www.greenreport-conferinte.ro, www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.