Eat, Drink and Be Giving: O cină caritabilă semnată de celebrul Chef Adrian Hădean

0

O cină caritabilă semnată de celebrul Chef Adrian Hădean, cu sprijinul binecunoscutei jurnaliste Amalia Enache.

Amalia Enache, ambasador al Hope and Homes for Children România, şi renumitul chef Adrian Hădean, pun la cale un festin gastronomic, cu sprijinul celor de la Voilà Bistrot. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 februarie, și scopul său este unul caritabil, banii mergând spre Hope and Homes for Children România.

Voila Bistrot

Amalia este de mult timp alături de copiii şi familiile sprijinite de Hope and Homes for Children România, iar Adi Hădean s-a alăturat acestui proiect anul trecut, când a alergat 42 de kilometri la Maratonul Internaţional Bucureşti, pentru HHC. România.

Pe 7 februarie, alături de echipa Voilà Bistrot, cele două vedete vor pregăti un meniu special și banii strânși vor merge către unul dintre cazurile incluse în programul de protecţie al Hope and Homes for Children România.

Povestea noului erou al Hope and Homes for Children România

Amalia Enache și Adrian Hădean au dorit ca banii strânși să se ducă, explicit, către unul dintre cazurile sprijinite de HHC, pentru a ști că pot aduce o schimbare în viața cuiva. Cazul propus de HHC România a fost cel al lui Alexandru, un tânăr frumos de 17 ani, care duce o luptă dificilă cu cancerul. Alexandru ne-a oferit însă o lecție de viață neașteptată și impresionantă. El a ales ca acești bani să meargă către copiii care nu au părinți, către cei care nu știu ce înseamnă dragostea unei familii. Pentru el prietenii și familia au fost și rămân cel mai bune medicament și sprijin și ne-a rugat ca banii să fie folosiți pentru copiii care nu știu ce înseamnă acest lucru.

Așadar, Alexandru a devenit parte din echipa acestui eveniment și dorește ca alături de Amalia Enache, Adrian Hădean și Voilà Bistro, să ajute la rândul său copiii aflați în dificultate. Nu este pentru prima oară când Alexandru îi pune pe alții înainea lui. În toamna trecută a alergat semimaratonul în beneficiul unei fundații care sprijină copiii bolavi de cancer, deși se afla după o intervenție chirurgicală dificilă.

Viața lui Alexandru s-a schimbat  în urmă cu aproape 2 ani, când, ceea ce părea o durere în piciorul stâng, cauzată de antrenamentele de baschet, s-a dovedit a fi începutul unei boli necruțătoare.

Diagnosticul: tumoare malignă în zona lombară. O primă operație și 7 luni de chimioterapie. În primăvara lui 2014, Alexandru, care nu si-a pierdut nicio secundă speranța si zâmbetul cu care își încuraja părinții, află extraordinara veste că tumora a fost învinsă. Așa se hotărăște să participe la Maratonul Internațional Bucuresti unde aleargă 21,5 km, continuă cu un discurs extraordinar la  Conferința Internațională Școala în Spital la Palatul Parlamentului și participă la Oncolimpiada din Polonia.

Pentru Alexandru, a dărui înseamnă a primi.

Din nefericire, în noiembrie 2014 lucrurile iau o altă întorsătură, deoarece boala a recidivat, și totul trebuie luat de la capăt… alte ședințe de chimioterapie si o nouă operație, la începutul lui decembrie 2014.

Chiar dacă este posibil să nu mai facă sport pentru că medicii i-au interzis orice efort, Alexandru si-a păstrat zâmbetul binecunoscut de familie si prieteni.

Când cei de la Hope and Homes for Children România au aflat povestea lui Alexandru, au hotărât să-i ofere sprijin si impresionați de seriozitatea si rezultatele lui școlare, l-au inclus în programul lor pentru educație susținut de BRD.

Pe 3 februarie Alexandru împlinește 17 ani, iar Amalia Enache și Adrian Hădean au hotărât să dedice seara și cina caritabilă “Eat, Drink and Be Giving” acestui tânăr remarcabil, care ar trebui să devină un exemplu pentru noi toți.

Așdar, seara de 7 februarie va fi oferită de Amalia Enache, Adi Hădean, Alexandru și Voilà Bistro, miilor de copii pe care Hope and Homes for Children România îi sprijină.

Cine sunt Hope and Homes for Children România

Câteodată lupta pe care cei de la Hope and Hopes for Children o duc pentru a reforma domeniul protecției copilului pare că este o luptă imposibilă.

Când Hope and Homes for Children a început să lucreze in România, acum 16 ani, existau peste 100.000 de copii în instituțiile statului. A fost un drum greu si anevoios, dar acum s-a ajuns la o cifră care dă speranță că schimbarea este posibilă – doar 8000 de copii mai sunt astăzi institutionalizați în România. Scopul Hope and Homes este ca până în 2020 să nu mai existe niciun copil instituționalizat.

S-au făcut progrese senzaționale în domeniul protecței copilului iar dezinstituționalizarea este un domeniu în care facem performanță.

Când vorbim despre cei încă 8000 de copii aflati în instituțiile statului, despre cele câteva mii de familii care se afla in pericol de destrămare, tindem să îi privim ca pe o masă amorfă, suflete fără chip si identitate. Ei au însă chipuri, identități și povesti

Sprijinul unor oameni minunați cum sunt Amalia Enache și Adrian Hădean înseamnă foarte mult pentru cei de la Hope and Homes for Children, care simt că sunt pe drumul cel bun si că trebuie să meargă mai departe, că nu sunt singuri.

Eat Drink and Be Giving

Sâmbătă 7 februarie la ora 20,00 la Voilà Bistro

Strada Constantin Budisteanu nr 18 Bucuresti

Din meniu: mușchiuleț de miel în crustă de ierburi cu piure de păstârnac, creveți black tiger, curry de linte si multe alte feluri de mâncare delicioasă, oameni foarte frumosi si o seară de ținut minte!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează