Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eastern Connection, colaborare româno-japoneză în dans contemporan

0

Fundația Gabriela Tudor lansează „Eastern Connection”, un program de colaborare româno-japoneză în domeniul dansului contemporan, reunind artiști, producători, organizatori de festivaluri și critici de dans, inițiat de coregraful Cosmin Manolescu și derulat pe durata a doi ani, între 2013-2015. Proiectul reprezintă prima platformă de cooperare între România și Japonia în zona dansului și are ca scop să faciliteze și să stimuleze cunoașterea între comunitățile artistice contemporane din cele două țări.

Faza pilot a programului se desfășoară la ZonaD – studio Paradis Serial în București în perioada 26 august – 23 septembrie, și include un atelier-audiție condus de coregraful Zan Yamashita între 27-29 august pentru selectarea unui coregraf/dansator român în vederea participării la proiect și o rezidență coregrafică reunind artiști japonezi și români – Zan Yamashita, Mikiko Kawamura, Cosmin Manolescu și artistul roman ales -, urmată la finalul acesteia de o prezentare deschisă publicului în data de 17 septembrie.

Eastern_Connection

ZonaD va găzdui de asemenea două conferințe despre scenele de dans contemporan din Japonia și România, susținute de criticul Takao Norikoshi, în 3 septembrie, și respectiv de criticul Mihaela Michailov, în 4 septembrie, ambele de la orele 19:00, iar spectacolul „(anti) aging” de Mihaela Dancs & Mădălina Dan va fi prezentat la Centrul Național al Dansului București în 5 septembrie, de la 20:00 în conexiune cu vizita profesioniștilor japonezi la București.

Proiectul include de asemenea o platformă de reflecție destinată explorării posibilităților de colaborare artistică dintre România și Japonia, care va aduce împreună artiștii și criticii de dans amintiți, alături de manageri, producători și organizatori de festivaluri din Japonia și România. Între aceștia se numără Shinji Ono, director al Teatrului Aoyama (Tokyo) și producător al Trienalei de Dans de la Tokyo, unul dintre cele mai importante evenimente de dans din Japonia, și Miki Braniște, director al festivalului Temps d’Images și al Asociației Colectiv A din Cluj.

Deopotrivă, programul evenimentelor cuprinde o serie de prezentări deschise susținute de coregrafii japonezi Zan Yamashita și Mikiko Kawamura cu privire la proiectele lor artistice, prezentări ale proiectelor realizate de Miki Braniște și Ștefania Ferchedău, manager al ZonaD și al proiectului E-Motional, precum și un jam session cu participarea muzicianului Vlaicu Golcea și a video designer-ului Cinty Ionescu.

Eastern Connection este un program organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Teatrul Aoyama din Tokyo, cu susținerea The Saison Foundation, Tokyo. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partener asociat: Centrul Național al Dansului București.

Parteneri media: Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, ArtAct magazine, Tataia, Modernism, ArtClue, Romania Pozitivă

Imagine de Mihai Păcurar

Detalii și program: zonadstudio.wordpress.com.

poster eastern connection

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.