Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

e-Leaders-for-a-Day: 10 studenți au petrecut o zi în umbra unor manageri din companii de top

0

Zece studenți din București  au participat ieri la prima ediție internațională a proiectului e-Leaders-for-a-Day, un eveniment european ce le oferă tinerilor oportunitatea de a învăța din experiența unor lideri din domeniul IT&C și din companii care folosesc intensiv tehnologia în activitățile curente.

Cei zece studenți au stat pentru o zi “în umbra” a 13 manageri de top din România, intrând în contact cu mediul specific profesiei pe care și-au ales-o. Scopul inițiativei a fost de a le oferi tinerilor șansa de a lua decizii informate în ceea ce privește cariera lor, de a intra în contact cu mediul de afaceri și de a-și îmbunătăți oportunitățile de carieră în IT&C.

Accenture”Fiecare dintre întâlnirile cu cei patru oameni cheie din ING Bank a fost o experiență unică: am aflat lucruri noi despre legătura companie-client, despre importanța tehnologiei în crearea acestei legături. Am primit numeroase sfaturi în privința atitudinii pe care trebuie să o adopt în construirea unei cariere și în privința abilităților pe care trebuie să le dobândesc pentru a-mi asigura succesul.” – Corina Tănase, studentă la Universitatea din București.

”Florin Soare, manager Accenture, mi-a vorbit despre ce înseamnă profesia lui și cum să excelezi în domeniul în care activează compania. Am reținut faptul că cea mai importantă componentă în relația cu clienții este comunicarea pentru că dacă nu știi cerințele clientului, nu vei ști ce să-i oferi.” – Felicia Hemei, studentă la Universitatea Politehnică din București.

”După această zi petrecută la Cisco Systems am înțeles că nu trebuie să încerci cu tot dinadinsul să fii remarcat, ci să-ți dai silința să faci lucrurile bine, iar recunoașterea va veni de la sine.” – Cătălin Alexandru Stafie, student la Universitatea Politehnică din București           

În 2014, e-Leaders-for-a-Day are loc în 8 metropole din Europa – Amsterdam, Barcelona, Berlin, București, Dublin, Helsinki, Londra și Praga. 80 de alumni Junior Achievement cu vârsta între 19 şi 21 de ani au oportunitatea de a întâlni 80 de lideri excepționali. Fiecare tânăr are ca partener un lider, interacționează cu echipa acestuia și află mai multe informații despre munca și responsabilităţile acestuia. Înainte de eveniment, studenții au participat la un webinar eSkills susținut de organizația europeană JA-YE cu participarea regională a Microsoft și Accenture, parteneri ai proiectului la nivel european.

A fost o experiență interesantă pentru noi să-l cunoaștem pe Mihai, un viitor antreprenor în domeniul IT&C. Sperăm să vedem cât mai multe astfel de inițiative în rândul tinerilor și cât mai multe branduri românești. I-am povestit despre importanța de a gândi la un produs atât partea tehnologică, cât și partea comercială și ce înseamnă a oferi clienților o experiență completă.” – Radu Pavel,  Manager Freescale Automotive MCU Software

Inițiativa e-Leaders-for-a-Day vine în contextul în care criza economică a demonstrat că forța de muncă din Europa nu ține pasul cu ritmul necesar de dezvoltare a abilităților IT&C. În pofida ratei șomajului de peste 10%, angajatorii nu găsesc candidați cu o pregătire IT&C adecvată locurilor de muncă disponibile. Educația antreprenorială oferă tinerilor oportunități de a accesa profesii în domeniul digital sau de a deveni antreprenori și deci angajatori.

În România, inițiativa e-Leaders-for-a-Day este susținută de companiile Accenture, BASF, Cisco Systems, Freescale România, Google, ING Bank, Intel, Microsoft și Samsung Electronics și de către de Dl. Varujan Pambuccian, ambasadorul eSkills Week în România.

Aflați mai multe despre inițiativa e-Leaders-for-a-Day pe www.leadersforaday.ja-ye.org

Mai multe informații despre campania europeană eSkills sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.