Dunărea, pe hartă la Institutul Cultural Român

0

Dunărea, pe hartă la Institutul Cultural Român

Lansarea albumului Descriptio Danubii   un fluviu de-a lungul a patru secole de cartografie

Marți, 15 decembrie 2015, la ora 11.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc lansarea albumului bilingv DESCRIPTIO DANUBII. Hărțile Dunării în patru secole de cartografie/ Maps of the Danube Spanning Four Centuries of Cartography, publicat în parteneriat de Editura ICR și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Ediția este semnată de Ovidiu Dumitru și Adrian Năstase. Lucrarea va fi prezentată de acad. Răzvan Teodorescu.

Albumul valorifică într-o concepție vizuală de excepție piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi,  unul dintre puținele muzee cu specific cartografic din Europa și din lume.  Cele 86 de  hărți ale  Dunării europene prezentate în volum sunt creația marilor  maeștri cartografi aparținînd  diverselor epoci și școli,  de la Münster, Vischer, Ortelius pînă la cartografi mai recenți, din seolele al XVIII-lea și al XIX-lea – Homann, Nicolas de Fer,  Hasius, Wolf, Fesca ș.a. Hărțile și gravurile vechi, repere ale evoluției României și a celorlalte națiuni în context european, constituie un veritabil document istoric, geografic și cultural. Consultantul științific al lucrării este prof. Ion Ciortan,  expert cartograf, iar versiunea în limba engleză a fost realizată de Samuel Onn.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează