Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Drum în Drept” – singurul ghid de carieră juridică din România – a ajuns la cea de-a patra ediție

0

Dificultatea alegerii drumului profesional potrivit, dintre atât de multe variante pe care ți le oferă absolvirea Facultății de Drept, face cu adevărat necesar un ghid de carieră, care să ofere informații din culisele profesiilor juridice sau ale celor conexe Dreptului. Dinamica domeniului juridic și nevoile studenților, aflate în continuă schimbare, au făcut ca prima ediție Drum în Drept să aibă nevoie de continuări. De la o ediție la alta, profesiile prezentate în ghid au devenit tot mai variate, iar întrebările adresate juriștilor sunt tot mai iscoditoare.

Pasiunea – cheia principală a succesului

Ediția a patra a ghidului de carieră juridică introduce pe lângă rubricile deja tradiționale, precum : Juriști pe care îi admirăm, Téte â téte cu profesiile juridice, Oportunități juridice etc., o rubrică intitulată Drumuri neconvenționale începând cu Dreptul, în care sunt prezentate poveștile de carieră ale unor persoane care, cu toate că au absolvit Facultatea de Drept, nu s-au identificat cu niciuna dintre profesiile juridice clasice și au ales să-și urmeze pasiunile spre cariere neobișnuite pentru cineva care este de formație jurist. Ideea principală, promovată în această ediție, este aceea că prima adevărată cheie a succesului este pasiune, deoarece doar ea îți poate fi motor, pentru a munci neobosit, pentru a-ți asuma mereu noi provocări, pentru a-ți antrena întreg talentul în activitatea desfășurată, toate acestea, împreună, fiind garanții ale succesului profesional.

La îndeplinirea obiectivului ghidului, acela de a fi o „hartă” care să îi ajute pe tinerii absolvenți de drept să aleagă „calea” cea mai bună prin „tărâmul labirintic” al carierelor juridice, conttribuie cu succes și blogul Drum în Drept, care se dorește un sprijin pentru studenți, în intervalul scurs între două ediții Drum în Drept.

drept

Conferința de lansare – întâlnire mult așteptată   

Conferința de lansare a ghidului de carieră juridică Drum în Drept este un eveniment important sub mai multe aspecte: pe de-o parte reprezintă primul pas spre distribuirea ghidului către publicul său țintă – studenții la Drept, pe de altă parte este prilejul, așteptat de către echipa Drum în Drept vreme de doi ani, de a se întâlni față în față cu beneficiarii proiectului, cu care s-a păstrat legătura în tot acest timp prin intermediul blogului și al paginii de facebook.

Așadar, dacă ești student la Drept și Drum în Drept ți-e prieten deja sau dacă n-ai avut încă ocazia de a răsfoi un ghid și ai nevoie de un sprijin în alegerea carierei, te așteptăm pe 4 decembrie 2014, la Teatrul Elisabeta, între orele 11:15 – 16:00, la Conferința de Lansare a ghidului de carieră juridică „Drum în Drept“!

Aceasta va fi structurată pe două părți – una dintre ele va fi dedicată în exclusivitate avocaturii – cea mai populară dintre profesiile juridice și va reprezenta cadrul în care vom încerca să aflăm răspunsul la întrebarea: Cum îmi aleg specializarea în avocatură?. Cealaltă parte va fi mai generală, vom avea invitați din profesii juridice variate care vor împărtășii studenților o parte dintre surprizele pe care le-au întâlnit în practică. În calitate de speakeri la prima parte, vor fi invitați reprezentanți ai tuturor caselor de avocatură – partenere ale proiectului, iar cea de-a doua parte a conferinței va fi susținută de profesioniști recunoscuți. Cu toate că o numim  conferință, evenimentul de lansare va fi o dezbatere utilă între studenți și practicieni, de la care  studenții vor pleca, sperăm, cu o imagine mai clară asupra viitorului lor profesional, iar practicienii vor pleca având satisfacția că, împărtășindu-și experiența au contribuit la destinul profesional al unor tineri ambițioși.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/drumindrept

Blogul dedicat proiectului http://www.drumindrept.ro/blog/

Evenimentul se bucură de sprijinul: Budușan și Asociații, Deloitte Legal – Reff şi Asociaţii, Kinstellar, KPMG, NNDKP, Popovici Nițu și Asociații, RSM Scott, Țuca Zbârcea și Asociații, Voicu Filipescu și Asociații.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.