Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dream Big 2015 – Dream. Connect. Upgrade.

0

Asociația Studenților Economiști din România – ASER derulează începând cu luna februarie proiectul Dream Big, aflat anul acesta la cea de a V-a ediție. Dream Big este un proiect destinat studenților ambițioși din ASE, SNSPA și Universitatea București, ce au un vis îndrăzneț pe baza căruia au conturat un plan de carieră pe care vor să îl ducă pe culmi cât mai înalte. Scopul proiectului este de a le oferi participanților cadrul oportun pentru parcurgerea primilor pași în vederea realizării visurilor lor, sub îndrumarea unor oameni de succes.

Dream Big 2015 - Afiș

Prima oprire este conferința motivațională de tip TED-Talks „Pasiunea, noua mea carieră”, unde participanții vor asculta poveștile unor oameni electrizanți, care iubesc ceea ce fac. Wargha Enayati, Dragoș Anastasiu, Dragoș Nicolaescu, Cristian Hossu și Monica Dobroiu  vor dezvălui  momentul „A-HA!”, care le-a transformat pasiunea într-o carieră de succes, dar și părțile buclucașe, care au reprezentat provocările de depășit. Conferința va avea loc joi, 27 februarie 2015, la ora 15:30 în sala 0602 a clădirii Ion N. Angelescu din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Aventuroșii se opresc după aceea pe 4 martie, la Coffee Talk-uri, unde vor interacționa cu viitorii coachi Mihaela Feodorof, Dan Berteanu, Andrei Roșu, Wargha Enayati, Melania Medeleanu, Anne Pleșuvescu, Adelina Badea, Ana Silivaș, Mihai Zânt, Alexandru Molea, Anda Luiza Ștefan, Anca Petrescu, Adrian Miu, Robert Blaga.

Următoarea etapă pe care o vor străbate participanții va avea loc în perioada 9-18 martie și va fi constituită dintr-o sesiune de traininguri ce îi vor ajuta în dezvoltarea personală și în transformarea visului lor într-o viitoare carieră. Astfel, Paul Olteanu, Anne Pleșuvescu, Dan Berteanu, Monica Dobroiu și Romeo Crețu  ne vor decodifica tainele brandingului personal, ale inteligenței emoționale, ale leadershipului personal, ale time managementului, dar și ale managementului schimbării.

Pe 20 și 23 martie, participanții își vor defini idealurile și pasiunile, în cadrul workshop-ului susținut de către Dragoș Nicolaescu „Cum să îți găsești pasiunile și să trăiești toată viața făcând ceea ce îți place” și își vor stabili obiective clare prin care se vor ghida în drumul lor spre success în workshop-ul „Misiune, Viziune, Valori și Obiective Personale” din data de 24 martie.

În data de 26 martie, obiectivele stabilite vor fi supuse unei analize prin tehnica Disney, aceasta fiind o metodă de analiză complexă a obiectivelor setate și a ideilor ce urmează a fi implementate. Maniera în care o face permite amplificarea punctelor forte și identificarea mecanismelor de diminuare a riscurilor.

Proiectul  se finalizează cu o perioadă de coaching one-to-one, care constă în minim opt întâlniri ce se vor desfășura pe parcursul a două luni de zile, începând cu 27 martie 2015, unde participantul va învăța din experiența coach-ului și se vor fundamenta elemente de hard skill și soft skill. De această etapă vor beneficia 14 dintre cei mai implicați participanți. Ceilalți 11 vor avea ocazia să participe la coaching de grup – sesiuni de dezvoltare personală susținute de către Anda Luiza Ștefan.

Studenții vor avea ocazia să facă parte din Comunitatea Dream Big, unde se vor alătura participanților ediției trecute, pentru a fi asigurată continuitatea proiectului.

Înscrie-te pe www.dreambig.aser.ro până pe 27 februarie!

Mai multe informații pe www.dreambig.aser.ro sau pe www.facebook.com/dreambigaser

Despre Asociația Studenților Economiști din România – ASER

ASER este un ONG studențesc înființat acum 17 ani prin pasiunea unor tineri care și-au dorit să investească în educație, în creativitate, în studenți excepționali. Astăzi, ASER continuă cu profesionalism și entuziasm tradiția, facilitând accesul studenților la medii de învățare și oportunități de creștere a competențelor profesionale, pentru a aduce un plus de valoare mediului economic românesc. Mai multe informații pe www.aser.ro sau www.facebook.com/ASERomania.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.