Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu aleargă la Maratonul Internațional București pentru cauza Hope and Homes for Children

0

Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu, vedetele postului de televiziune PRO TV, vor alerga, în 14 și 15 octombrie, la cea de-a zece ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon pentru a susține o familie din programul de prevenire a separării copilului de famile derulat de Fundația Hope and Homes for Children. Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” și Omid Ghannadi, arhitect în echipa aceluiași show, vor alerga, sâmbătă, în cursa populară, în timp ce Tudor Bratu, unul dintre prezentatorii emisiunii „Superspeed”, va lua startul, duminică, în cursa de 10 km.

Arhitectul Omid Ghannadi susține de mai multă vreme proiectele și programele Hope and Homes for Children, aceasta fiind a doua oară când îmbracă tricoul Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Fundației. Dragoș Bucur și Tudor Bratu i se alătură în Team Hope și susțin și ei cauza Hope and Homes for Children, ambii participând într-un astfel de eveniment pentru prima dată. Împreună cu ceilalți 250 de alergători, angajați ai unor companii și alergători individuali, adună fonduri pentru a-i ajuta pe cei opt copii ai familiei Mureșanu să rămână alături de părinți.

Familia Mureșanu se află în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. În lipsa asigurării unor condiții minime de trai și a mijloacelor necesare subzistenței, părinții ar fi obligați să își lase copiii în grija sistemului de protecție. Cei 8 copii ai familiei locuiesc alături de părinți într-o casă mică din chirpici, formată dintr-o cameră şi un hol, spaţiu insuficient pentru 10 persoane. Tatăl, deși diagnosticat cu TBC, muncește în sat, ajutându-și vecinii la treburi gospodăreşti, în schimb primind bani sau mâncare. Mama se ocupă în special de creşterea şi îngrijirea copiilor, îi trimite zilnic la şcoală sau grădiniţă şi se interesează de rezultatele lor. Mai multe informații despre familia Mureșanu și cum pot fi ajutați sunt disponibile aici.

„Construim case. Împlinim visuri. Vom alerga la Maratonul București pentru a împlini visul celor opt copii ai familiei Mureșanu de a rămâne alături de părinții lor. Și voi puteți contribui la împlinirea acestui vis împreună cu noi. Cu banii strânși de alergătorii din Team Hope familia își va putea consolida și extinde locuința actuală cu încă două camere și o bucătărie, va putea cumpăra animale, mobilier, îmbrăcăminte, încălţăminte și rechizite. Pe scurt, cei mici vort putea avea o copilărie fericită alături de părinți, nu într-un orfelinat.”, spune Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV.

E o bucurie pentru mine să pot îmbrăca pentru prima dată tricoul Team Hope și să alerg pentru familia Mureșanu. De vreo cinci ani am început să fac sport constant, iar acum e pentru prima oară când o fac cu un scop nobil. Nu mai alerg doar pentru a-mi face mie bine, ci și pentru a-i face pe alții fericiți. Soții Mureșanu și cei opt copii ai lor trebuie să crească împreună într-un mediu armonios!”, a declarat Tudor Bratu, co-prezentatorul emisiunii „Superspeed”.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.

În același timp, organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi și 843 în centre cu regim de urgență, şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 40.280 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.