Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Două prestigioase premii confirmă performanța Muzeului Municipiului București

0

Două prestigioase premii confirmă performanța Muzeului Municipiului București

În palmaresul Muzeului Municipiului București se adaugă două distincții deosebite, confirmând astfel faptul că efortul și activitatea desfășurată în cadrul instituției contribuie consecvent la îmbogățirea istorică și culturală a Capitalei noastre.

 

Federația Liga Aromânilor din România și Fundația Bana Armâneascâ au oferit istoricului Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București, Premiul «Omul anului 2018 la aromâni». Distincția i-a fost recent acordată „ca semn de recunoștință pentru tot efortul ce l-a făcut și toate reușitele ce le-a avut în domeniile istoriei, jurnalismului precum și în cea de scriitor. Este director la Muzeul Municipiului București, acolo unde, de mai mulți ani, se organizează întâlniri cu aromânii, sub numele de Destin de aromân, proiect coordonat de Maria Cica, jurnalist TVR. Toate acestea nu ar fi putut să iasă în vileag fără ajutorul acestui mare român învățat care este Adrian Majuru”, după cum a declarat în momentul acordării premiului dr. Dumitru Piceava, președinte al Ligii Aromânilor din România.

Proiectul „Destin de aromân” se desfășoară începând cu toamna anului 2014, la Palatul Suțu unde, timp de patru luni (septembrie-decembrie), în fiecare an, este prezentată o familie de aromâni cu povestea sa istorică și cu proiectul ei de viață, întins pe trei-patru generații. Astfel, este dezvăluită o Românie care investește continuu în profesionalizare și performanță, indiferent care sunt opreliștile istorice și inadecvările sociale.

 

Un al doilea prestigios premiu îi va fi conferit directorului Muzeului Municipiului București de către Academia Oamenilor de Știință din România. Evenimentul va avea loc vineri, 5 aprilie, ora 11.00, în cadrul Galei de decernare a premiilor AOSR pentru anul 2017, care se va desfășura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare. Cu această ocazie, Dr. Adrian Majuru și Dr. Octavian Buda le va fi acordat Premiul „Andrei Oțetea” pentru lucrarea „Minovici – 100 de ani de pionierat (1850-1950)”, Editor – Adrian Majuru, Colaborator – Dr. Octavian Buda, apărută la Editura Muzeului Municipiului București, care oferă o privire de ansamblu asupra activităților medicale, sociale și culturale ale familiei Minovici.

Cu trei reprezentanți de seamă în medicina românească de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea – Mina, Nicolae și Ștefan – numele Minovicilor este legat, în mod special, de înființarea unor instituții medicale și dezvoltarea unor sisteme sanitare care au contribuit la ridicarea nivelului sănătății populației bucureștene. Dublând eforturile din acest domeniu, membrii familiei au manifestat un interes deosebit pentru artă, punând bazele unor proiecte muzeale inedite. Volumul recuperează elegant o serie de studii și materiale publicate de Mina și Nicolae Minovici și oferă cu generozitate fișele bibliografice ale celor trei frați Minovici, invitând cititorul să își facă o imagine completă despre preocupările medicale și sociale ale acestora.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.