Dorina Horătău / „REVIVAL” Vernisaj: 22 octombrie

0

Dorina Horătău

„REVIVAL”
Vernisaj: 22 octombrie, ora 19:00
Perioada: 22.10 – 3.11.2014

Vă invităm miercuri, 22 octombrie, de la ora 19:00, în spaţiul Casei „Ion Mincu”, la vernisajul expoziţiei artistei Dorina Horătău, „REVIVAL”.

Expoziţia va fi prezentată de Şerban Ţigănaş/preşedinte O.A.R şi Cristian Robert Velescu/critic şi istoric de artă.

Lucrările expuse fac parte dintr-o serie/discurs de autor cu o puternică amprentă personală, în care se pune accentul pe recuperarea, asocierea şi reasamblarea ţesăturilor tradiţionale românesti, precum şi a altor materiale de lucru.

Cred în goliciunea necosmetizată, de aceea aleg exprimarea frustă şi expunerea calităţilor în continuarea firească a spaţiului/locului sau a materialului de lucru. În acest sens, aleg aproape de fiecare dată o atitudine mai puţin „după bunul  plac al artistului”, iar materialul de lucru sau spaţiul  devin partenerii mei de dialog. ” (Dorina Horătău)

Dorina Horătău este preocupată în mod special de subiectele legate de compoziţia spaţiului interior şi integrarea gestului textil în cadrul acestuia ca accent şi simbol. Acoperă o gamă largă de definiţii ale obiectelor realizate manual cu ajutorul fibrei – instalaţie (textilă), obiect textil spaţial, ambiental, “entitatea sau prezenţa textilă” cu ajutorul materialelor de lucru convenţionale şi mai puţin convenţionale. Este membru al U.A.P.R  şi are un palmares bogat de expoziţii naţionale şi internaţionale. Din 1990 până în prezent a participat la peste 120 de expoziţii (saloane, municipale, bienale, trienale etc.) organizate în muzee, centre, instituţii culturale, galerii şi spaţii alternative.

Obţine Marele Premiu al Trienalei de Artă Textilă/ ediţia a V-a, Premiul BIAMT/Bienala Internationala de Arte Miniaturale/ Secţiunea Arte Textile, Premiul pentru Arte Decorative ”Arte în Bucureşti”/ ediţia a III-a, Bursa UAP/ Secţiunea Arte Decorative.

Această expoziţie este organizată în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România şi va fi deschisă în perioada 22 octombrie – 3 noiembrie 2014, de luni până vineri, între orele 10:00- 16:00.

Adresa: Casa „Ion Mincu”/ Sediul O.A.R, Str. Pictor Arthur Verona nr. 19, Sector 1, Bucureşti

Un eveniment sprijinit de Avincis.

Parteneri: Ordinul Arhitecţilor din România, Uniunea Artiştilor Plastici din România, DDB Design, Atelier FABRIK

Parteneri media: Puterea, Modernism, Deco şi Eco , ArtClue, Onlinegallery.ro, AgenţiadeCarte.ro, VreauArta.ro, România Pozitivă.

revival

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.