Donează Sânge! Fii Erou! 18-22 mai @ Facultatea de Medicină din București

1

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti are deosebita onoare de a demara campania “Donează Sânge! Fii Erou!”, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din ţară, în perioada 18 şi 22 mai, intre orele 08:00 și 13:00, Bd. Eroii Sanitari nr. 8, din București  în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină – UMF „Carol Davila”.

poster

Avand in vedere contextul sanitar actual din Romania care este situata pe ultimul loc in Europa in privinta donării de sange, doar 1,7% dintre cetățeni se află pe lista donatorilor, în comparație cu alte state europene, această campanie bianuală reprezintă atat confruntarea cu lipsa acută de sange cat și o informare corectă despre transfuzii ( De ce e important ca oamenii să doneze?, De ce e nevoie de sange?, Cine nu poate dona?, De ce sunt atat de puțini donatori în Romania?)

Asadar daca decizi sa ajuti si tu, nu mai amana momentul si vino alaturi de studenţii din Bucureşti pentru a ajuta persoanele ce necesită transfuzii de sânge precum victimele accidentelor, cei ce sunt supuşi unor operaţii dificile sau cei ce necesită tratamente împotriva cancerului. Totodata incurajam donarea periodica si impreuna vom contribui la constientizarea populatiei privind actul donarii.

Sănătatea şi siguranţa donatorilor fiind considerate a fi de maximă prioritate, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti „Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispoziţie organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu, ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude contaminarea sângelui donat (donatorii pot primi rezultatele testelor efectuate pe sangele recoltat: RH; grupă sangvină; Hepatita B, C; HIV(SIDA); HTLV (leucemie); VDRL (siffilis); ALT (probe hepatice)).  Donatorii vor fi informaţi în privat dacă analizele lor nu vor fi în parametrii normali.

Toate campaniile organizate până acum au fost încununate de succes, numărul de donatori crescând uşor de la o ediţie la alta, odată cu sprijinul oferit din partea sponsorilor şi partenerilor media.

În cadrul ultimei campanii (3-7 noiembrie 2014), s-au adunat în doar o săptămână aproximativ  550 de donatori, ceea ce reprezintă peste 250 L de sânge care poate fi folosit în aproape 200 de intervenţii medicale.                                        

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Un salut calduros tuturor celor care isi daruiesc timpul, energia si resursele pentru astfel de cauze.
    Campaniile pentru donare de sange nu reprezinta doar un exercitiu de mobilizare ci, prin rezultatul lor direct, salveaza vieti.

    Mult succes !

Comentează