Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Susține curajul civic. Donează pentru cei care nu se lasă!

0

La Gala Premiilor Participării Publice le facem statuie oamenilor care nu s-au pierdut cu firea. Oamenilor care au reușit, fără pile și relații, să facă un oraș mai bun pentru ei și pentru toți ceilalți. Să oprească poluarea apelor, betonarea parcurilor și încălcarea legii chiar de autorități.

În București, datorită unui grup de oameni din sectorul 3, 3.000 de metri pătrați din parcul IOR nu au mai fost betonați, iar în Săcele, primăria a organizat prima dezbatere publică pe buget din ultimii 30 de ani, doar după presiunea unui grup civic.

La Merișani (Argeș), autoritățile nu s-au sinchisit să analizeze sursele publice de apă potabilă din localitate, desi opt copii au murit la nivelul județului   în urma infectării cu E.coli. A fost nevoie de presiunea unei asociații și a comunității pentru ca autoritățile să-și facă treaba.

Ajută-ne să-i susținem pe cei care, în ciuda indiferenței autorităților, cred că merită să luptăm pentru orașele noastre. În următoarele luni, vom premia zece inițiative din țară, iar pentru asta avem nevoie de ajutorul tău, ca să le arătăm că nu sunt singuri și că suntem alături de ei. Fă o donație care-i va ajuta să-și continue lupta.

Spune mulțumesc oamenilor civici  din comunitatea ta și fă o donație care o să le permită să își continue munca pentru toți.

Donează

Misiunea CeRe: împreună cu cetăţeni, organizaţii şi comunităţi, construim zi de zi o lume justă, echitabilă şi solidară în care vocile oamenilor sunt centrale în luarea deciziilor publice.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.