Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Donatori mai puțin cunoscuți ai Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

0

 Conferinta Donatori mai putin cunoscuti

Vă invităm sâmbătă, 5 decembrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Multimedia a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, să participați la conferința „Donatori mai puțin cunoscuți ai Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, susținută de către doamna dr. Angela Petrescu, cercetător științific. Prelegerea face parte din cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.

Impresionantul patrimoniu al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, adunat în timpul celor 180 de ani de existenţă, a presupus o imensă energie creatoare dăruită de oamenii de știinţă care s-au nevoit în decursul timpului în această instituţie de cultură. În același timp, unele dintre aceste colecţii au apărut și s-au îmbogăţit şi prin dăruirea altruistă, din iubire de neam, a unor oameni, celebri în alte domenii, care au donat diverse preparate. Dorim ca această conferință să fie un omagiu adus acelor oameni „anonimi”, care prin mărunta lor contribuţie au ajutat muzeul să existe şi să crească. De aceea credem că numele şi donaţiile lor, rămase în scriptele colecţiilor, ar trebui să fie cunoscute şi de generaţiile care vin.

Specialiştii muzeului destăinuie publicului, în cadrul programului „La Antipa, în spatele uşilor închise”, câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat, metode de colectare sau de observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale, precum şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale.

Participarea la eveniment este gratuită!

Rezervarea, în limita a 70 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro, sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa. Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.