Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doi elevi excepţionali din mediul rural primesc o şansă pentru educaţie!

0

Tudor Constantin Păişanu, din comuna Brăneşti, judeţul Gorj şi Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea sunt cei doi elevi cu competenţe excepţionale din mediu rural care primesc o şansă pentru educaţie!

logo ltn burse

Liceul Teoretic Național din București, în parteneriat media cu Radio România, prin Radio România Cultural și Digi 24, sprijinit de Universitatea POLITEHNICA București, au organizat o campanie naţională prin care oferă 2 burse educaționale începând cu anul școlar 2016 – 2017 unor elevi excepţionali din mediul rural. Cei doi copii, în varstă de 13 ani, sunt câştigătorii celor două burse.

Tudor Constantin Păişanu, din comuna Brăneşti, judeţul Gorj este pasionat de matematică, a obţinut numeroase premii şi medalii la concursuri interjudeţene, cursant al Centrului Judeţean de Excelenţă Dolj, îşi doreşte ca numele lui „să însemne ceva în matematică în anii viitori”.
Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea este pasionată de fizică şi chimie. A obţinut punctaje mari la mai multe olimpiade de chimie fără a trece macar o data printr-un laborator. Îşi doreşte să poată “pune în practică experimentele văzute pe youtube”.

“Interviurile comisiei realizate în cadrul școlilor din comunele de domiciliu ale elevilor preselectați au evidențiat niște copii cu calități deosebite, cu un potențial considerabil, care, dincolo de existența unor lacune în cunoștințele lor generate de condiții obiective, pot obține în viitor rezultate remarcabile. Sunt sigură de acest lucru pentru că am văzut în atitudine acestor copii o dorință extraordinară de a munci pentru a realiza ceva notabil în viață. Condițiile și îndrumarea deosebită de specialitate pe care le vor avea în cadrul Liceului Teoretic Național din București și nu în ultimul rând munca lor perseverentă reprezintă elementele care, la fel ca într-o reacție chimică miraculoasă, vor asigura rezultate de excepție. Ne așteaptă în viitor o muncă extraordinară. Liceul Teoretic Național și-o asumă cu optimism împreună cu partenerul său Universitatea Politehnica București și cu cei doi elevi bursieri” a declarat profesorul Silvia Moraru, directorul Liceului Teoretic Naţional.

Acest program se adresează elevilor care trec în clasa a VII-a și, respectiv, a VIII-a și care urmează să beneficieze de bursă începând cu anul școlar 2016 – 2017 până la terminarea liceului (clasa a XII-a inclusiv). În fiecare an câte doi noi elevi din mediul rural vor beneficia de o astfel de bursă, programul nefiind limitat în timp.

Bursele constau în asigurarea cheltuielilor studiilor, precum și a unui ajutor material (cazare, masă, haine, încălțăminte, uniformă, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasă la începutul și la sfârșitul vacanțelor). Studiile se vor efectua la Liceul Teoretic Național din București, iar cazarea este oferită de Universitatea POLITEHNICA din București, care asigură și mentorat studențesc pentru elevii bursieri. Finanțarea se asigură din sursele proprii ale Liceului Teoretic Național și ale Universității POLITEHNICA București, precum și ale altor sponsori.

Liceul Teoretic Național este o instituție privată de învățământ, înființată în anul 2012 care asigură în acest moment accesul la educație pentru un număr de 180 de elevi, cu vârste între 3 și 18 ani. Echipa Liceului Teoretic Național crede în educație ca element fundamental care asigură succesul în viață al oamenilor. Viziunea liceului este de a construi un parteneriat durabil între trei instanțe: școală – elevi – părinți.

Detalii despre regulamentul programului de burse rurale gasiți pe site-ul www.liceulnational.ro/burse

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.