Documentarul Pădurea va fi proiectat pe 29 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, în prezența regizorului Sinisa Dragin, cu intrare liberă

0

Proiecțiile Docuart prezintă documentarul Pădurea, în regia lui Sinisa Dragin (2014) luni, 29 iunie, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român, intrarea fiind liberă.

afis-padurea

Acesta este cel de-al treilea film documentar românesc aflat în programul evenimentului Proiecțiile Docuart, proiect derulat de asociația omonimă în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român. La finalul proiecției de luni, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Sinisa Dragin.

Coproducţia sârbo-română descrie mărirea și decăderea socialismului din România și Iugoslavia din perspectiva criticului de artă Radu Bogdan și a obsesiei sale pentru tabloul Crângul desfrunzit. Povestea din culise face parte din istoria redată rar, în circumstanțe particulare în zilele noastre. Filmul este premiat la festivalul Visions du Reel, Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo și la UCIN pentru film de televiziune.

„Ideea a pornit din articolul de ziar scris de Radu Bogdan în 2005 Pădurea lui Tito. Mi s-a părut că poate să fie o bună bază pentru o meditație cinematografică despre istorie, despre influența ei pentru prezent, despre rolul întâmplării, despre importanța ei în cadrul unui «principiu» important al naturii: efectul fluturelui”, spune regizorul filmului, Sinisa Dragin.

De asemenea, criticul Cristian Tudor Popescu apreciază producția ca fiind „Un film documentar foarte bun, un film rar, care se bazează pe o combinație care nu ține de obicei, împletind cu succes poezia și cinematografia într-un reportaj anchetă bine construit‟.

Proiecțiile Docuart reprezintă un proiect cultural, al cărui debut a avut loc în luna iunie, care își propune să aducă, la Cinema Muzeul Țăranului, filme documentare românești, alături de realizatorii acestora.

Încurajând participarea la manifestări culturale, evenimentul are intrarea liberă.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează