Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Documentarul Pădurea va fi proiectat pe 29 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, în prezența regizorului Sinisa Dragin, cu intrare liberă

0

Proiecțiile Docuart prezintă documentarul Pădurea, în regia lui Sinisa Dragin (2014) luni, 29 iunie, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român, intrarea fiind liberă.

afis-padurea

Acesta este cel de-al treilea film documentar românesc aflat în programul evenimentului Proiecțiile Docuart, proiect derulat de asociația omonimă în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român. La finalul proiecției de luni, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Sinisa Dragin.

Coproducţia sârbo-română descrie mărirea și decăderea socialismului din România și Iugoslavia din perspectiva criticului de artă Radu Bogdan și a obsesiei sale pentru tabloul Crângul desfrunzit. Povestea din culise face parte din istoria redată rar, în circumstanțe particulare în zilele noastre. Filmul este premiat la festivalul Visions du Reel, Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo și la UCIN pentru film de televiziune.

„Ideea a pornit din articolul de ziar scris de Radu Bogdan în 2005 Pădurea lui Tito. Mi s-a părut că poate să fie o bună bază pentru o meditație cinematografică despre istorie, despre influența ei pentru prezent, despre rolul întâmplării, despre importanța ei în cadrul unui «principiu» important al naturii: efectul fluturelui”, spune regizorul filmului, Sinisa Dragin.

De asemenea, criticul Cristian Tudor Popescu apreciază producția ca fiind „Un film documentar foarte bun, un film rar, care se bazează pe o combinație care nu ține de obicei, împletind cu succes poezia și cinematografia într-un reportaj anchetă bine construit‟.

Proiecțiile Docuart reprezintă un proiect cultural, al cărui debut a avut loc în luna iunie, care își propune să aducă, la Cinema Muzeul Țăranului, filme documentare românești, alături de realizatorii acestora.

Încurajând participarea la manifestări culturale, evenimentul are intrarea liberă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.