Documentarul Gone Wild, în regia lui Dan Curean, va fi proiectat pe 6 iulie la Cinema Muzeul Țăranului, cu intrare liberă

0

Filmul documentar Gone Wild, în regia lui Dan Curean, intră în programul Proiecțiile Docuart, urmând să fie proiectat la Cinema Muzeul Țăranului luni, 6 iulie, de la ora 19:00.

afis-gone_wild_mtr
Producția lui Dan Curean (2012) arată o altă față a Deltei Dunării, bogată în faună și floră, concentrându-se în mod particular asupra poveștii cailor sălbatici. Viața lor tumultoasă este văzută prin ochii tânărului localnic Ivan, un băiat caracterizat în mod special prin conexiunea specială pe care o stabilește cu necuvântătoarele. În goana lor spre supraviețuire, caii sălbatici ajung să distrugă, însă, zone protejate ale Deltei, fapt ce determină apariția unor discuții aprinse între activiști și autoritățile locale care își doresc exterminarea animalelor.

„Stările pe care le trăiești așteptând caii să apară ore în șir, în liniște, ascuns să nu fi văzut, nu pot fi descrise în cuvinte. Asta am încercat în film, să provoc și spectatorului emoțiile și stările pe care le-am trăit și eu acolo în pustietatea grindului Letea”, spune regizorul Dan Curean.

Cu privire la efectele acestui film, Dan Curean afirmă: „Scandalul provocat de încercarea de abatorizare a cailor a provocat o foarte puternică reacție a opiniei publice care a forțat cumva autoritățile să conștientizeze că acești cai există și că și ei sunt parte a vieții salbatice din Deltă, alături de celelalte vietăți sălbatice protejate. Filmul a avut un aport important la aflarea acestei povești fascinante atât de către cei în măsura să ia decizii, cât și de publicul larg. După o proiecție a filmului am auzit în spatele meu doi tineri spunând: <>. Astfel, cred că a contribuit cumva și la formarea și crearea unui nou brand al Deltei, cel al cailor sălbatici”.

Evenimentul desfășurat pe timpul verii la Cinema Muzeul Țăranului, aparține asociației culturale Docuart, care are drept obiectiv promovarea filmului documentar exclusiv românesc. Proiectul a debutat în luna iunie a acestui an, aducând în serile de luni producții cinematografice autohtone însoțite de sesiuni de întrebări și răspunsuri alături de realizatorii acestora. Această inițiativă Docuart încurajează consumul cât mai larg al acestui gen cinematografic și cunoaștera culturii naționale, lăsând cinefililor intrare liberă în cadrul evenimentului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează