Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Documentare premiate la Astra Film Sibiu ajung la București și Cluj

0

Astra Film Festival pornește la drum cu tolba plină de documentare bune. Premiate în 2014 la cea mai recentă ediție a Festivalului de cinema documentar de la Sibiu, peliculele sunt proiectate în premieră la București, între 6 și 8 martie 2015 la Cinema Union și la Cluj, între 6 și 12 martie 2015 la Cinema Victoria.

Astra Film on Tour la Bucuresti

Astra Film on Tour la București

În capitală, maratonul de filme ia start vineri, 6 martie de la ora 17 cu o producție controversată: Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service (regia Mina Mileva și Vesela Kazakova). Filmul expune anii de cenzură din lumea cinematografiei bulgare din perioada comunismului, cenzură care s-a perpetuat până în prezent. Centrul Național de Film Bulgar a trimis scrisori oficiale de amenințare către toate festivalurile europene care au inclus filmul în program cerând imperios retragerea lui. Prezentă la Sibiu, regizoarea Mina Mileva a mulțumit pentru șansa care i s-a oferit la AFF, declarând că filmul a fost exclus din mai multe festivaluri în urma acestor scrisori. De la ora 19, Marmato (regia Mark Grieco) aduce în fața publicului lupta unei companii canadiene care urmărește exploatarea uneia dintre cele mai mari rezerve de aur de pe planetă cu localnicii, în Columbia.

Sâmbătă, 7 martie cu începere de la ora 18 sunt programate filmele Art War (regia Marco Wilms) și Maidan (regia Sergei Loznitsa), distins cu Marele Premiu la AFF 2014. Art War reia ideile revoluționare ale Primăverii Arabe transpuse prin arta graffiti, iar Maidan surprinde cu camera fixă piața centrală din Kiev aflată în plină forfotă revoluționară.

A treia zi începe cu proiecția documentarului Resolutions 2014 (regia Mihai Cristian Trancă) – Premiul pentru Imagine în secțiunea România, de la ora 19. Filmul surprinde frământările unui tânăr antreprenor care încearcă să-și mențină afacerea într-un moment de criză. The Undertaker (regia Dragan Nikolic) încheie programul de la București cu portretul unui sârb care se ocupă de repatrierea cadavrelor între Europa de Est și de Vest.

7 zile de film la Cluj

La Cluj-Napoca, proiecțiile au loc în fiecare zi din 6 și până în 12 martie de la ora 17:30 la Cinema Victoria, iar programul debutează cu o premieră: Waiting for August (regia Teodora Mihai) – Premiul pentru cel mai bun documentar românesc la AFF 2014. Filmul spune povestea a 7 copii care trăiesc singuri într-o locuință socială din Bacău. Mama, plecată la muncă în Italia, este prezentă în viața lor doar digital, la telefon sau pe Skype.

În zilele următoare, publicul clujean va viziona o selecție specială de documentare: Art War (sâmbătă, 7 martie), Marmato (duminică, 8 martie), Maidan (luni, 9 martie), Sunday Lunch și The Undertaker (marți, 10 martie), Mohamed Tomescu și Resolutions 2014 (miercuri, 11 martie) și Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service (joi, 12 martie).

Astra Film on Tour este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Județean Sibiu, Cinema Union București, Cinema Victoria Cluj-Napoca

Un eveniment susținut de Radio România Cultural

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.