Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Docuart Fest: Premiere naționale, sesiuni de masterclass, filme despre artă și retrospectivă a unui regizor care ridică controverse

0

Pe 25 septembrie 2014, a avut loc conferinţa de presă a festivalului Docuart Fest, la ceainăria Cărtureşti Verona unde au fost prezentate şi comentate detaliile ediţiei a III-a a festivalului de film documentar românesc București Docuart Fest.

conferinta_presa

Au fost prezenţi criticul de film, Florin Barbu, membru al juriului de preselecţie, Marian Ţuţui, istoric de film şi membru al comisiei de jurizare pentru filmele aflate în competiţie care, alături de directorul festivalului, Daniela Apostol, au prezentat programul celor 5 zile de festival. Prezente au fost și alte două personalități ale cinematografiei, Laurenţiu Damian şi Sinisa Dragin.

Cei trei care au ținut conferința au împărtășit detalii despre filmele aflate în acest an în competiție, despre ce aduce nou festivalul din 2014, modul de desfășurare. Cinemateca Eforie va găzdui timp de 5 zile o mișcare culturală îndrăzneață, fiind casa filmului documentar pentru regizorii care ne vor sta alături, realizatori, oameni de cinematografie, echipa festivalului, spectatori și pentru oricare musafir ce-i va călca pragul.

Vă invităm pe 1 octombrie, ora 17:00 să vedeți realitatea surprinsă și văzută de studenții UNATC, în trei dintre cele mai premiate documentare ale lor.

În aceeași zi, în cadrul galei de deschidere, va fi proiectat în premieră, în România, documentarul  „Pădurea”, în regia lui Siniša Dragin, film premiat la Visions du reel și la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo.

Pe 2, 3 și 4 octombrie, de la ora 11:00 vor avea loc 3 sesiuni de master class, ținute de Dana Bunescu, monteur și inginier de sunet, jurnalista Paula Herlo și regizorul Florin Iepan. După acestea vor urma proiecții ale filmelor aflate în competiție, filme care au determinat membrii juriului să vorbească despre o evoluție a producțiilor înscrise în acest an față de anii precedenți. Spectatorilor le este oferită șansa de a pătrunde în culisele poveștilor prin sesiunile de Q&A care vor fi ținute la finalul fiecărui film, când regizorii le vor răspunde la întrebări.

Ultima zi de festival, 5 octombrie, aduce proiecții în secțiuni speciale, aflate în afara competiției, printre care trei documentare de artă:  “Brâncuşi” – R.: Cornel Mihalache (1996), ” Statuile nu mor. Eu da? (2014)” – R.: Francisc Mraz și „Inima mea de lut… Ion Nicodim” R.: Laurenţiu Damian (2013). La ora 19:00 va începe gala de premiere a festivalului, când vom afla care sunt filmele cele mai merituoase ce vor fi premiate la a III-a ediție de Docuart Fest.

Începând cu această ediție, BDF (București Docuart Fest) se va opri asupra unui regizor, făcând o retrospectivă a documentarelor lui.

Așadar, în 2014, Florin Iepan nu va fi prezent doar pentru sesiunea de masterclass din 4 octombrie dedicată filmului istoric, ci și prin 3 producții de documentar proiectate în ultima zi a festivalului: “Zece minute cu clasa muncitoare” (1994), “Născuţi la comandă: Decreţeii” (2004) și în închidere, controversatul documentar “Odessa” (2013).

Filmele câştigatoare vor fi proiectate în cadrul Caravanei Docuart de anul viitor, proiect care se va desfăşura în marile oraşe ale ţării. Docuart îşi propune să promoveze filmul documentar şi în zone care nu au fost puțin sau deloc atinse încă de acest fenomen.

În primele zile ale lunii octombrie, festivalul de film documentar românesc vă așteaptă la o experiență ce merită testată, dacă nu ați făcut-o în anii trecuți. Sunteți invitați la o săptămână plină de filme, cultură, istorisiri rare, povești de viață, schimburi de impresii cu profesioniști din lumea cinematografiei.

În lumea documentarului intrarea este liberă!

Program docuart Fest 2014

București Docuart Fest se află la ediția a III-a și este organizat de asociația Docuart.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.