Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doamne, palarii si maniere, cu G. Filitti si Adina Nanu

0

Fundatia Calea Victoriei va invita simbata, 20 decembrie, de la ora 11:00, la evenimentul: Doamne, palarii si maniere, cu G. Filitti si Adina Nanu.

Ne vom reintilni cu doua doamne extraordinare si bune prietene care ne vor povesti despre un Bucuresti al bunelor maniere, al doamnelor elegante care nu ieseau pe strada fara palarie si manusi, al domnilor galanti si al evenimentelor mondene si culturale care faceau orasul sa pulseze.

Ne vom bucura in decorul retro elegant al Grand Hotel Continental si de o mica expozitie de palarii, in cadrul evenimentului, care sa ne ofere ocazia de a savura frumusetea si rafinamentul estetic al inceputului de secol XX in moda europeana.

Doamna Georgeta Filitti, fermecator si erudit istoric, va dialoga cu doamna Adina Nanu, probabil cel mai apreciat si dedicat expert in istoria costumului din tara noastra,  posesoarea unei impresionante colectii de costume din sec XIX si XX, un adevarat “Muzeu al Costumului”.

La eveniment veti putea gasi si ultimul volum lansat de doamna Adina Nanu, “Calatorie in jurul casei mele“, o frumoasa si suprinzatoare carte album, cu ilustratii ale autoarei. Este povestea unei doamne care a trecut cu multa gratie, hotarire si optimism prin multe incercari, trecind de la copilaria interbelica la perioada comunista si apoi in capitalism, mereu cu gindul la frumusetea lucrurilor din jur (arta, pictura, costum, educatie) si importanta familiei si a prietenilor in viata de zi cu zi.

 

Lector: Adina Nanu, Georgeta Filitti

Data: 20 Decembrie 2014

Ora: 11:00

Cost: 30 ron: Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Loc: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr. 56, intrare din str. Ion Campineanu

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

Doamne, palarii si maniere

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.