Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Diversitatea iese-n stradă!

0

În luna mai schimbarea începe în stradă. Asociația A.R.T. Fusion te invită să „Fii Parte la Diversitate” și să te alături campaniei stradale pe care o aduce cu zarvă între 8-10 mai în parcul Herăstrău din capitală, în cadrul ONG Fest.

Afis_Fata_Bucuresti

Campaniile stradale folosesc metode de animație stradală (flash mob, clovnerie, jonglerie, diferite forme de teatru etc.) care ajung în locurile în care orice altă formă de artă nu reușește și crează un impact în rândul unui număr mare de oameni, implicați direct în acțiuni.

Pentru a face față transformărilor din era vitezei în care trăim și ne pierdem des, tinerii au nevoie să fie implicați la nivel social. Campania națională antidiscriminare „Fii parte la Diversitate!” este posibilă cu ajutorul tinerilor și profesorilor din 8 regiuni ale țării și București, care primesc acces la programe de educație nonformală. Echipele din fiecare oraș fac parte din cluburile IMPACT, coordonate de Fundația Noi-Orizonturi, partener drag în acest proiect. Membrii lor gândesc campaniile stradale – parte a proiectului „Fii Parte la Diversitate!” care vor fi prezente în Hârșova, Petroșani, Călărași, Cluj-Napoca, Uricani, Dej, Oradea, Iași și București.

Zeci de voluntari cercetează nevoile în ceea ce privește drepturile omului, antidiscriminarea și diversitatea și învață să creeze campanii de stradă ca instrument social. Ei vor fi în stradă și vor atrage atenția oamenilor din comunitate. Noi credem că o campanie în stradă poate aduce în centru anumite situații și de ce nu, poate produce schimbări. Dar asta nu se poate face decât cu răbdare și cu ajutorul vostru, motiv pentru care vă așteptăm în Parcul Herăstrău din București cu animație stradală, teatru de stradă, jocuri, statui umane și alte surprize, între 8-10 mai, în Herăstrău, în cadrul ONGFest, vineri între 16:00-18:00, sâmbătă-duminică între 14:00-17:00.

Detalii despre contextul proiectului aici. Spotul oficial al campaniei naționale antidiscriminare „Fii Parte la Diversitate” poate fi vizionat aici.

_____

Misiunea A.R.T. Fusion este de a schimba mentalități la nivel social prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, pentru o lume în care noi credem că fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și poate aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și corenței informațiilor prezentate revine Asociației A.R.T. Fusion.

www.artfusion.ro|Twitter| Facebook| Youtube

Susține activitatea A.R.T. Fusion!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.