Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Diversitatea culturală, bogăția Europei se cunoaște mai bine la Congresul Asociațiilor UNESCO

0

Diversitatea culturală – Bogăția Europei

Al 3-lea Congres al Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO

28 noiembrie – 2 decembrie 2012, București, România 

Federația Română a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO prin Alumnus Club va  organiza în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2012 cel de-al 3-lea Congres al Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO.

Acest eveniment va reuni anul acesta membri ai comunităţii societății civile UNESCO din lume, alături de persoane consacrate din diverse domenii de activitate (cultural, politic, economic) precum și reprezentanți ai Guvernului României. Obiectivul acestui congres internațional va consta în promovarea idealurilor, obiectivelor și programelor UNESCO în spiritul înțelegerii și solidarității internaționale, în domenii precum drepturile omului, democrație, cultură, educație, patrimoniu natural și cultural. Organizarea in Romania a acestui eveniment a fost sustinuta la Torino, Italia in anul 2011, de catre presedinta Federatiei Romane, doamna Daniela Popescu.

La acest mare Forum internațional, sunt invitați să participe reprezentanți din următoarele țări: Belarus,Franța, Croația, Bulgaria, Armenia, Portugalia, Spania, Grecia, Cipru, Malta, Moldova, Monaco, Elveția, ltalia, Austria, Federația Rusă, Serbia, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Kazakhstan, Mexic, Japonia, Maroc, Jamaica.

În cadrul evenimentului, vor avea loc sesiuni de lucru cu următoarele tematici:

–          contribuția societății civile UNESCO la dezvoltarea varietății culturale europene, multiculturalitatea ca unitate în diversitate cu ocazia Anului European al solidarității între generații

–          schimbul de idei și perspective de colaborare între reprezentanții tineretului minoritar și majoritar din țară și străinătate

–          identificarea rolului, acțiunilor și perspectivelor Federației Europene în consolidarea eticii la nivel global odată cu lansarea programului GLOBAL ETHICS al Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO

În seara zilei de 29 noiembrie 2012 începând cu orele 18.00 va avea loc la Palatul Parlamentului ceremonia intitulată “O viață dedicată UNESCO” – ceremonie în cadrul căreia vor fi distinse personalități remarcabile a istoriei societății civile UNESCO.

MOMENTUL MAGELLAN.

Proiectul MOMENTUL MAGELLAN, ce se va derula pe parcursul a patru  ani (2012-2016), reprezintă contribuţia românească la PROGRAMUL GLOBAL ETHICS – iniţiat de Federaţia Mondială a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, şi are ca scop lansarea unui demers creator prin punerea în valoare a patrimoniului cultural-științific național și european. De asemenea, proiectul își propune aducerea la aceeași masă de discuții a unor actori relevanți din sfera academică, a institutelor ştiinţifice, culturale, a sectorului guvernamental şi non-guvernamental. MOMENTUL MAGELLAN se naște printr-o conjugare armonioasă dintre știință, cultură și educație, punându-se accent pe moralitatea realității și pe etica veritabilă, universal acceptate.

GLOBAL ETHICS. Programul „GLOBAL ETHICS : SAVE THE PLANET EARTH” își propune pe termen lung identificarea unor modalități de implementare a unor modificări și remodelări ale sistemului global la nivel economic, social, ecologic. Programul se dorește a fi un promotor în trezirea sentimentului de solidaritate și cooperare între diferite civilizații, în încurajarea schimbului și interacțiunii la nivel global pentru a asigura mobilizarea și conștientizarea oamenilor asupra importanței respectării eticii globale. Această mobilizare este necesară pentru generațiile viitoare, care ar avea posibilitatea de a trăi în armonie.

Invitaţi. Printre invitații de marcă la acest eveniment, putem menționa: președintele de onoare al Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO, domnul Eiji Hattori, preşedinta fondatoare  a Federaţiei Române a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO, doamna Avocat Paula Iacob, președintele Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO, domnul George On. Christophides, Secretarul General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, domnul Ani Matei, ministrul Culturii și Patrimoniului Național, domnul Puiu Hașotti, ministrul Educației, doamna Ecaterina Andronescu, Secretarul de stat în cadrul Departamentului de Relații Interetnice, domnul Kelemen Hunor, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, ai Guvernului României, ambasadori precum și lideri ai mediului de afaceri din România.

Organizator principal:

ALUMNUS CLUB pentru UNESCO, organizație neguvernamentală înființată în anul 2000, având reprezentanți în 10 țări, este formată în marea majoritate din tineri, scopul fiind acela de a pune la dispoziția membrilor săi cât mai multe posibilități de implicare în proiecte și inițiative incluse în sfera educației, științei, culturii și comunicării. Formarea tinerilor într-un spirit multicultural, principalul deziderat al organizației, este urmărit prin proiecte ce vizează implicarea acestora în activități care susțin dezvoltarea personală și profesională prin acumularea de experiență. ALUMNUS CLUB a organizat și deșfășurat în colaborare cu UNESCO proiecte de tradiție, dintre care amintim: Tineretul și Muzeele și Metamorfoze.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.