Diversitatea culturală, bogăția Europei se cunoaște mai bine la Congresul Asociațiilor UNESCO

0

Diversitatea culturală – Bogăția Europei

Al 3-lea Congres al Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO

28 noiembrie – 2 decembrie 2012, București, România 

Federația Română a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO prin Alumnus Club va  organiza în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2012 cel de-al 3-lea Congres al Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO.

Acest eveniment va reuni anul acesta membri ai comunităţii societății civile UNESCO din lume, alături de persoane consacrate din diverse domenii de activitate (cultural, politic, economic) precum și reprezentanți ai Guvernului României. Obiectivul acestui congres internațional va consta în promovarea idealurilor, obiectivelor și programelor UNESCO în spiritul înțelegerii și solidarității internaționale, în domenii precum drepturile omului, democrație, cultură, educație, patrimoniu natural și cultural. Organizarea in Romania a acestui eveniment a fost sustinuta la Torino, Italia in anul 2011, de catre presedinta Federatiei Romane, doamna Daniela Popescu.

La acest mare Forum internațional, sunt invitați să participe reprezentanți din următoarele țări: Belarus,Franța, Croația, Bulgaria, Armenia, Portugalia, Spania, Grecia, Cipru, Malta, Moldova, Monaco, Elveția, ltalia, Austria, Federația Rusă, Serbia, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Kazakhstan, Mexic, Japonia, Maroc, Jamaica.

În cadrul evenimentului, vor avea loc sesiuni de lucru cu următoarele tematici:

–          contribuția societății civile UNESCO la dezvoltarea varietății culturale europene, multiculturalitatea ca unitate în diversitate cu ocazia Anului European al solidarității între generații

–          schimbul de idei și perspective de colaborare între reprezentanții tineretului minoritar și majoritar din țară și străinătate

–          identificarea rolului, acțiunilor și perspectivelor Federației Europene în consolidarea eticii la nivel global odată cu lansarea programului GLOBAL ETHICS al Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO

În seara zilei de 29 noiembrie 2012 începând cu orele 18.00 va avea loc la Palatul Parlamentului ceremonia intitulată “O viață dedicată UNESCO” – ceremonie în cadrul căreia vor fi distinse personalități remarcabile a istoriei societății civile UNESCO.

MOMENTUL MAGELLAN.

Proiectul MOMENTUL MAGELLAN, ce se va derula pe parcursul a patru  ani (2012-2016), reprezintă contribuţia românească la PROGRAMUL GLOBAL ETHICS – iniţiat de Federaţia Mondială a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, şi are ca scop lansarea unui demers creator prin punerea în valoare a patrimoniului cultural-științific național și european. De asemenea, proiectul își propune aducerea la aceeași masă de discuții a unor actori relevanți din sfera academică, a institutelor ştiinţifice, culturale, a sectorului guvernamental şi non-guvernamental. MOMENTUL MAGELLAN se naște printr-o conjugare armonioasă dintre știință, cultură și educație, punându-se accent pe moralitatea realității și pe etica veritabilă, universal acceptate.

GLOBAL ETHICS. Programul „GLOBAL ETHICS : SAVE THE PLANET EARTH” își propune pe termen lung identificarea unor modalități de implementare a unor modificări și remodelări ale sistemului global la nivel economic, social, ecologic. Programul se dorește a fi un promotor în trezirea sentimentului de solidaritate și cooperare între diferite civilizații, în încurajarea schimbului și interacțiunii la nivel global pentru a asigura mobilizarea și conștientizarea oamenilor asupra importanței respectării eticii globale. Această mobilizare este necesară pentru generațiile viitoare, care ar avea posibilitatea de a trăi în armonie.

Invitaţi. Printre invitații de marcă la acest eveniment, putem menționa: președintele de onoare al Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO, domnul Eiji Hattori, preşedinta fondatoare  a Federaţiei Române a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO, doamna Avocat Paula Iacob, președintele Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO, domnul George On. Christophides, Secretarul General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, domnul Ani Matei, ministrul Culturii și Patrimoniului Național, domnul Puiu Hașotti, ministrul Educației, doamna Ecaterina Andronescu, Secretarul de stat în cadrul Departamentului de Relații Interetnice, domnul Kelemen Hunor, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, ai Guvernului României, ambasadori precum și lideri ai mediului de afaceri din România.

Organizator principal:

ALUMNUS CLUB pentru UNESCO, organizație neguvernamentală înființată în anul 2000, având reprezentanți în 10 țări, este formată în marea majoritate din tineri, scopul fiind acela de a pune la dispoziția membrilor săi cât mai multe posibilități de implicare în proiecte și inițiative incluse în sfera educației, științei, culturii și comunicării. Formarea tinerilor într-un spirit multicultural, principalul deziderat al organizației, este urmărit prin proiecte ce vizează implicarea acestora în activități care susțin dezvoltarea personală și profesională prin acumularea de experiență. ALUMNUS CLUB a organizat și deșfășurat în colaborare cu UNESCO proiecte de tradiție, dintre care amintim: Tineretul și Muzeele și Metamorfoze.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează