Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Discuții, lansare de carte, muzici de fanfară și tarafuri

0

Etnomuzicologii intersectate: Franța – România
Discuții, lansare de carte, muzici de fanfară și tarafuri
13 octombrie 2015, orele 15 – 22
Muzeul Național al Țăranului Român

afis IDIENII CANTARETI

Muzeul Național al Țăranului Român și Fundația Alexandru Tzigara-Samurcaș vă invită marți, 13 octombrie 2015, de la ora 15, la Etnomuzicologii intersectate: Franța – România, discuții, lansare de carte, muzici de fanfară și tarafuri.

Evenimentul își propune să reamintească, sub o formă sintetică, dinamică și atractivă, contribuțiile etnomuzicologilor francezi la cunoașterea muzicilor orale din România, subliniind că aceste contribuții au fost adesea fructul unei colaborări cu România, și în primul rând cu Speranța Rădulescu, pentru o vreme responsabilul Compartimentului de etnomuzicologie al Muzeului Țăranului.

Participă
Din partea franceză:
Bernard Lortat-Jacob – director de cercetare onorific la Centrul Național al Cercetării Științifice (CNRS, Paris)
Jacques Bouët – conferențiar HDR al Universității Paul Valéry, Montpellier III

Din partea română:
Speranța Rădulescu – profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică București, director al colecției Ethnophonie
Costin Moisil – cercetător la Universitatea Națională de Muzică București, Muzeul Național al Țăranului Român
Florin Iordan – muzeograf la Muzeul Național al Țăranului Român

Cu contribuția Vintilă Mihăilescu – antropolog, profesor la SNSPA

PROGRAM

Ora 15, în curtea muzeului:
Animație muzicală cu fanfara din Zece Prăjini

Ora 16, în studioul Horia Bernea:
Prezentare interactivă a cercetărilor și lucrărilor publicate de etnomuzicologi, urmată de
Prezentarea câtorva secvențe filmate pe teren
Conversație liberă cu publicul
Ora 17.30, în studioul Horia Bernea:
Lansarea volumului Indienii cântăreți. Urechea etnologului de Bernard Lortat-Jacob, publicat la Paris în 1994 (ediția a doua în 2009) și tradus în română de Speranța Rădulescu.

Ora 18.30, în curtea muzeului:
Animație muzicală cu fanfara din Zece Prăjini

Ora 19, în studioul Horia Bernea:
Concert, susținut de:
Taraful din Căstău, Hunedoara
Taraful din Soporu de Câmpie, Cluj

Ora 20.30, în curtea muzeului:
Animație muzicală cu Fanfara din Zece Prăjini, Taraful din Căstău și Taraful din Soporu de Câmpie

Intrarea este liberă.

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România București Fm, RFI, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere.ro, TV City, LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, ziare.com, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, 24Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.iqool.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.mediaiq.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.