Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Diplomatii pedaleaza cu I’Velo pentru al treilea an consecutiv

0

Asociatia Green Revolution pune la dispozitia Ministerului Afacerilor Externe, pentru al treilea an consecutiv, 100 de biciclete I’Velo pentru turul ciclist din cadrul Cupei MAE, ajunsa la a XII-a editie.

Turul ciclist se desfasoara sambata, 24 mai,  intre orele  09 :30 – 11 :00, iar punctul de start va fi amenajat la Fantana Miorita si este menit sa incurajeze cetatenii Capitalei sa practice sportul, oferind exemplul unui stil de viata activ si sanatos.

Cupa MAE

Turul va fi desfasurat pe traseul: Fantana Miorita – Soseaua Kiseleff (central axis) – Arcul de Triumf – Bulevardul Constantin Prezan – Piata Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Soseaua Kiseleff (central axis) – Fantana Miorita.

«Turul ciclist organizat de MAE nu este doar o competitie sportiva, ci si un prilej pentru diplomatii romani de a se intalni cu diplomatii straini acreditati la Bucuresti intr-o atmosfera de fair-play, precum si un indemn pentru bucuresteni la miscare in aer liber. Multumim Asociatiei Green Revolution pentru sprijinul acordat in organizarea competitiei», a declarat Brandusa Predescu, Purtatorul de cuvant al MAE.

 «Ne bucuram sa fim parteneri ai Ministerului Afacerilor Externe in organizarea turului de bicicleta pentru al treilea an consecutiv si impreuna continuam sa sustinem promovarea bicicletei ca transport alternativ pentru un stil de viata sanatos si un oras mai putin poluat”, a declarat Raluca Fiser, presedintele  Asociatiei Green Revolution.

« I’Velo » este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului. In cei 4 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata peste 800. 000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu peste 1200 de tone.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.