Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Diplomație prin jazz: Eveniment muzical româno – belarus

0

Cu ocazia celei de-a V-a ediții a Zilei Internaţionale a Jazz-ului, Ambasada României la Minsk organizează, în parteneriat cu Filarmonica de Stat a Republicii Belarus, interpretarea în premieră a Poemului Simfonic „Jazz Ecumenica”, semnat de pianistul şi compozitorul român Florin Răducanu.

Acest proiect româno-belarus este inclus în cadrul Festivalului muzical „Minskaia Vesna” şi este realizat printr-o colaborare de amploare dintre artiștii din România şi Belarus. Evenimentul muzical de la Minsk își propune să evidenţieze rolul jazz-ului de a uni oameni din diferite ţări și a crea un dialog universal al păcii, al respectului între culturi și al înțelegerii.
2016.03.09, AFIS

Din partea gazdelor vor participa: Orchestra Simfonică de Stat a Republicii Belarus, condusă de dirijorul său principal, Alexandr Anisimov, grupul feminin al Capelei Corale a Filarmonicii, muzicienii Andrei Kleşcev (saxofon), Viaceslav Serghienko (double bass) şi Alexandr Mineţ (percuţie). Împreună cu muzicienii belaruși, pe scenă vor evolua compozitorul Florin Răducanu, la pian, și interpreta română Dalila Cernătescu, la nai.

Concertul „Jazz Ecumenica” va avea loc la 7 aprilie 2016, în Sala Mare a Filarmonicii de Stat a Republicii Belarus, în cadrul seriei „Diplomație prin jazz” și al campaniei UNESCO de promovare a jazz-ului în luna aprilie (Jazz Appreciation Month).

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe site-ul Filarmonicii de Stat din Republica Belarus:

http://www.philharmonic.by/en/bill/details/1280.html

și pe site-ul International Jazz Day:

http://jazzday.com/?event-country=belarus&event-year=2016

Partenerii ambasadei în acest proiect sunt: Ministerul Afacerilor Externe al României, Institutul Cultural Român, Filarmonica de Stat a Republicii Belarus, Orchestra Simfonică de Stat a Republicii Belarus, Capela Corală a Filarmonicii de Stat a Republicii Belarus, Compania de Stat pentru Televiziune si Radiodifuziune a Republicii Belarus, Academia Națională de Muzică a Republicii Belarus, Hotelul ”Crowne Plaza Minsk”, Compania de investitii BAC-IRRIDIO, Compania Admen BEL.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.