Diplomatic Art: Palatul Mogoșoaia – poartă spre Japonia

0

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Asociația Pro Valores și Ambasada Japoniei la București vă propun un eveniment inedit – prima ediție a seriei de manifestări intitulată Diplomatic Art.

afia-diplomati-art-landscape

Pe 16 octombrie 2016, între orele 10 și 19, spațiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia vor realiza o adevărată punte diplomatică și culturală între România și Japonia.

  • De la ora 10, la standurile Takumi, puteți răsfoi și cumpăra cărți ale marilor scriitori japonezi traduși în România.
  • La ora 11, copiii sunt invitați să asculte basme și legende japoneze în lectura actrițeiAndreea Stafie.
  • De la ora 11,30 cei mici pot participa la atelierul de origami coordonat de Corina Bratu, cele mai reușite creații de hârtie fiind premiate de magazinul Takumi.
  • La ora 13,30 va fi reliefată personalitatea scriitorului Matsuo Basho, actrița Andreea Stafievă propune un recital de Haiku, iar înaintea ceremoniei ceaiului oficiată de Nojiri Michiko Sensei, în compania Chado Urasenke Tankokai România, va ține un discurs Ambasadorul Japoniei, Excelența Sa Domnul Kisaburo Ishii.
  • De la ora 15, Sanda Lazur vă invită la o călătorie în lumea fascinantă a artei aranjarii florilor – Ikebana.
  • La ora 17 va începe recitalul extraordinar susținut de laureații Concursului Internațional “România” de la Tokyo, ediția a XI-a: violonistele Reika Sakamoto și Ayano Shigematsu, acompaniate de pianista Ioana Enea, vor interpreta lucrări de: Eugene Ysaye, Serghei Prokofiev, Johann Sebastian Bach și Maurice Ravel. Concertul va putea fi vizionat live video stream pe site-urile: http://palatebrancovenesti.ro,https://asociatiaprovalores.wordpress.com și http://www.ro.emb-japan.go.jp .
  • Pe tot parcursul zilei se vor derula filme documentare, istorice și turistice despre Japonia.

Pe 16 octombrie 2016, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, arta, istoria, tradițiile și cultura japoneză sunt ingredientele care vor transforma prima ediție a Diplomatic Art într-un eveniment de neuitat.

Amănunte pe: https://asociatiaprovalores.wordpress.com

Organizatori: Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Ambasada Japoniei la București și Asociația Pro Valores.

Partener: Takumi

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Enjoy TV, Radio Trinitas, Bucuresteni.ro, Agentia de carte, Calendar evenimente, România pozitivă.ro, Ziarul Criterii Naționale, Observator cultural, Roportal.ro, JurnalMM.ro, Ziare.com.  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.