Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din 9 septembrie atelierul Zeitele din noi – Modele Arhetipale ale feminitatii

0

Din 9 septembrie atelierul Zeitele din noi – Modele Arhetipale ale feminitatii, cu Monica Brandusescu Gaitanaru, psihoterapeut si analist jungian.

Daca ai avut vreodata senzatia ca esti mai mult decat ceea ce stii momentan despre tine; daca ai sentimentul ca exista inca zone neexplorate in propria ta fiinta; daca vrei sa arunci o privire catre fata nevazuta a ceea ce esti, te invit sa descoperim impreuna Zeitele care iti guverneaza universul interior.

Exista femei care simt nevoia de a apartine pana la contopire barbatului lor, dar si femei care stiu sa isi afirme puterea mai presus de orice obstacol. Exista femei care pot sa deschida cerurile, dar si femei inrobite de propria senzualitate. Exista femei maternepana la sacrificiu, dar si femei care-si pretuiesc cu ardoare libertatea. Exista femei preotese, dar si femei amazoane. Exista femei in care freamata dorinta de a sti cine sunt, dar si femei inconstiente de propria feminitate.

Va invit – in cadrul celor trei intalniri – sa cunostem impreuna zeitele din noi, cele care ne guverneaza fiecareia felul propriu de a fi, pentru a le putea onora asa cum se cuvine si pentru ca, prin intermediul lor, sa devenim mai complete. 🙂

Zeitele despre care vorbim sunt imagini feminine care locuiesc in inconstientul umanitatii de mii de ani. Ele difera una de cealalta, fiecare avand atat trasaturi pozitive, cat si potential negativ. Zeitele reprezinta tipare ale feminitatii impregnate cu mai multa putere si diversitate comportamentala decat li s-a permis femeilor obisnuite sa manifeste de-a lungul timpului. Ele sunt frumoase si puternice. Sunt motivate de lucrurile pe care le pretuiesc si reprezinta modele arhetipale care puncteaza cursul vietii unei femei.

In cadrul atelierului vor fi folosite tehnici creative, lucru cu simbolul, imaginatie ghidata si tehnici de relaxare.

 

Lector: Monica Brandusescu Gaitanaru

Data incepere: 9 Septembrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal, luni

Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 130 ron

Loc desfasurare: Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.