Digital Transformation Forum, Governance x Watchdogs (București, 3-4 mai 2018)

0

Forumul se va desfășura la Universitatea Româno-Americană, Bd. Expoziției, Nr.1B, Sector 1, 012101, București – Aula Magna.

Digital Transformation Forum se concentrează pe modurile în care tehnologiile digitale moderne contribuie la o mai bună guvernanță precum și la îmbunătățirea activității media și a societății civile, asigurându-se că politicile publice și implementarea lor servesc populației. Reprezentanți ai guvernului, jurnaliști, experți ai societății civile și profesioniștii din domeniul comunicării vor interacționa cu omologii lor din peste 30 de țări pe parcursul a două sesiuni, axându-se pe tematicile unor guvernări mai eficiente și oneste, pe mijloace media active și pe activismul civic.

Invitații din SUA provin de la organizații prestigioase ca CNN, Mother Jones, Poynter Institute, Politifact sau PeaceTech Exchanges. Experții regionali includ nume precum DigitalFreedomLab din Belarus, Estonian Information System Authority din Estonia, Italian Institute for Social Assistance din Italia, Kloop social media din Kyrgyzstan, TechSoup din Polania, Serbian Justice Department din Serbia, Transparency International din Slovacia, Mykolayiv Center for Investigative Reporting din Ucraina, South and Eastern European Dialogue on Internet Governance și multe altele.

Participanții vor explora teme precum strategii de informare digitală, instrumente de transparență și responsabilitate guvernamentală, instrumente de căutare a adevărului, programe de guvernare electronică, date deschise, planuri strategice pentru social-media, e-guvernare, practici anticorupție sau jurnalism mobil și participativ, printre altele.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză dar este permanent disponibilă și traducere simultană în limba română (ridicați doar o pereche de căști fără fir de la intrare). Pe parcursul celor două zile, participanții sunt încurajați să relaționeze în timpul pauzelor de cafea și prânzurilor oferite de către organizatori.

Cadrele didactice, studenții/elevii, jurnaliștii și funcționarii publici au intrare gratuită.

Pentru mai multe informații despre forum, vă rugăm vizitați pagina web dedicată: dtf2018.rau.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.