DigiGirlz la Microsoft!

0

…o zi cu și despre fete în IT, la Microsoft România. 

“În liceu la mate-fizică, eram fete-băieți jumi-juma. În facultate însă, din 35 de studenți în grupa de informatică, eram doar 8 fete. Eram așa puține că nimeni nu credea că vom rezista până la final și chiar vom lucra în IT. Apoi la primele job-uri în IT, atât în România cât și în afară, angajatorii erau mândri când reușeau să atingă un minim de 10% femei angajate pe IT pentru a avea puțină diversitate la birou. Echipele în care am lucrat erau extraordinare și aventura mea în lumea IT a fost minunată. Cu siguranță mi-ar fi plăcut să am mai multe femei colege, pentru că știu că se poate și că echilibrul e cheia în tot. Îmi face o deosebită plăcere să promovez ziua DigiGirlz cu speranța că mai multe fete vor înțelege cât de fascinantă este lumea IT și o vor găsi atrăgătoare”– Armina, manager proiect, Școala de Valori

Microsoft împreună cu Școala de Valori organizează pe 15 noiembrie – 2013 la sediul Microsoft, de la 08.30 la 15.00, o zi de imersiune în lumea IT pentru 70 de adolescente digi-curioase din București. Va fi o zi altfel cu și despre liceene pasionate de IT: de la întâlnire cu CEO-ul Microsoft, la descoperirea punctelor forte din prezent și cu ce tipuri de job-uri s-ar potrivi din  miriada de oportunități oferită de industria IT, cu povești adevărate ale unor profesioniști IT din echipa Microsoft, cu joc și joacă pe Xbox și alte produse Microsoft.

Participarea la DigiGirlz este gratuită și se face pe bază de înscriere. În cazul în care numărul de înscriși depășește numărul de locuri, se va face o selecție în funcție de motivația de a fi prezent specificată în formular.

Formularul de aplicare este aici: http://sdrv.ms/19SMwv9

imagine email digigirlz

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează