Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dialoguri în schimbare – Anii ’30. Fascinația și apogeul schimbării.

0

ARCEN și Docuart, în parteneriat cu Asociația EuRo Cinema, lansează miercuri, 9 decembrie, de la ora 19.00, programul „Dialoguri în schimbare”, la Cinemateca Eforie (strada Eforie nr 2).
unnamed
„Dialoguri în schimbare” este genericul unui program de dezbateri care are ca punct de pornire frământările social-politice și culturale apărute în luna noiembrie la București. Necesitatea și urgența unor reforme fundamentale în societatea românească este recunoscută de toată lumea. Important este ca această schimbare să aibă ca fundament atât un dialog coerent, cât și o analiză critică, istorică și filozofică a prezentului cât și a altor momente similare pe care societatea românească le-a traversat în timp.

Vor exista două dialogurile în fiecare sezon. ARCEN va propune temele și direcția discuțiilor, iar Docuart va contribui cu materialul video-documentar.

Primul dialog va avea loc miercuri, 9 decembrie, de la ora 19.00 având tema Anii 30. Fascinația și apogeul schimbării. În debutul evenimentului, vom încerca să intrăm în atmosfera perioadei pe care o vom discuta, proiectând cu sprijinul Docuart, filmul „Bucureștii” realizat în anul 1936, de Kurt Wesse și Paul Călinescu. Vor fi luate în discuție ideile despre schimbare așa cum au fost înțelese de gruparea Criterion, dar și de avangardiști, ajungând la felul în care percepem noi astăzi această problemă, vom dezbate chestiunea idealului și vocației generației 27, cultul lucidității și spiritul critic, dar și felurile de schimbare, construcție și demolare a valorilor.

Finalul dialogului va fi marcat de proiecția filmului „Strigăt în timpan” produs în 1993 de FAV (Fundația Arte Vizuale) în regia lui Alexandru Solomon și  Radu Igazsag, un film care surprinde spiritul mișcării de avangardă din perioda interbelică care dorea să realizeze schimbarea.

Cel de-al doilea dialog va fi organizat în data de 16 decembrie, de la aceeași oră, iar tema pe care o vom aborda va fi Anii’ 89-90. In(conștiența) schimbării.

Intrarea este liberă și se va face în limita locurilor disponibile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.