Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dialog Structurat cu Tinerii

0

Forumul Tinerilor din România susţine accesul tinerilor la drepturi şi sprijină participarea acestora la viaţa democratică. Preocuparea principală este sesizarea problemelor reale ale tinerilor şi descoperirea unor soluţii cu privire la acestea împreună cu reprezentanții autorităților.

11

Dialogul Structurat este un instrument folosit la nivelul Uniunii Europene pentru ca opinia tinerilor să fie luată în considerare în momentul realizării politicilor de tineret.

Forumul Tinerilor din România face parte din Grupul Național de Lucru privind Dialogul Structurat, care își desfășoară activitatea în coordonarea Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Italia, Letonia și Luxemburg. Actualul trio şi-a stabilit drept prioritate “împuternicirea tinerilor”, cu accent pus pe accesul tinerilor la drepturi şi sprijinirea participării acestora la viaţa democratică.

Astfel, Forumul Tinerilor din România și-a propus să lucreze la nivel local cu o echipă de peste 40 de ambasadori ai Dialogului Structurat, pentru a facilita dialogul real și eficient cu TINErii. Misiunea fiecărui ambasador este de a organiza cel puțin o dezbatere în județul pe care îl reprezintă, pentru ca un număr cât mai mare de tineri români să fie implicați în procesul de consultări.

În Bucureşti, de luni până miercuri (15 – 17 decembrie 2014), între orele 10:00 şi 19:00, în Parcul Studenţesc Tei, la Hotel Student Parc, se va desfăşura un eveniment dedicat Ambasadorilor Dialogului Structurat cu TINErii, experților, voluntarilor, precum şi celor care doresc să susţină această iniţiativă în viitor, eveniment ce va cuprinde dezbateri, consultări, sesiuni de lucru și training-uri.

În program este inclusă miercuri, 17 decembrie 2014, o vizită de lucru la Centrul de resurse pentru adolescenți, realizat de UNICEF România în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și Asociația ALIAT, unde vor avea loc discuții cu experții implicați în centru cu privire la facilitățile de care pot beneficia tinerii care doresc să fie devină parte din proiect atât în București cât și în celelalte orașe din țară unde au fost înființate aceste centre.

Angajamentul luat de Forumul Tinerilor din România este ca prin Dialogul Structurat cu TINErii să contribuim direct la implementarea în domeniul tineretului a Planului D pentru Democrație, Dialog şi Dezbatere, propus de Comisia Europeană, al cărui scop a fost încă de la lansare provocarea unei dezbateri generale şi permanente privind viitorul Uniunii Europene în rândul persoanelor din toate mediile, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Uniunii Europene în ansamblu.

„România poate deveni spațiul deschis dezbaterilor, schimbului de idei și implicării de soluții inovatoare la problemele cu care se confruntă tinerii! Forumul Tinerilor din România și-a asumat dezvoltarea la nivel local a rețelei de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, care să inițieze dialogul între tineri, autoritățile publice, actori sociali importanți, cu privire la consultarea tinerilor și implicarea lor în procesul de luare a deciziilor referitor la politicile de tineret locale, naționale și europene”, declară Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

Forumul Tinerilor din România

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma naţională, neguvernamentală, apolitică, non-profit, în domeniul tineretului, ce reuneşte 155 de organizaţii din ţară.

Viziunea Forumului este o lume în care tinerii îşi pot atinge întregul potenţial, iar prin organizaţiile neguvernamentale, încurajăm, susţinem şi reprezentăm tinerii din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.