Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezvoltarea durabilă pe înțelesul tuturor la Bucharest Science Festival

0

Jean-Michel Thouvignon, expert în dezvoltare durabilă și responsabilitatea socială a corporațiilor, așteaptă publicul bucureștean vineri, 29 septembrie 2017, la ora 18, la o conferință intitulată „Ce este dezvoltarea durabilă?”. Evenimentul se desfășoară în cadrul Bucharest Science Festival cu sprijinul Agenției universitare a Francofoniei și va fi găzduit de Librăria Cărturești Verona în spațiul cafenelei. Conferința și dezbaterile aferente vor beneficia de traducere în limba română.

După o lungă carieră în industria energetică, Jean-Michel Thouvignon este actualmente președintele consiliului de administrație al Institutului Universitar de Tehnologie din Rouen, Franța, precum și al Asociației GRANDEE, dedicată responsabilității sociale. De asemenea, conduce un cabinet de consultanță în management durabil.

Conferința lui va pune accentul pe cooperare, condiție necesară pentru dezvoltarea durabilă. Într-o epocă în care stilul nostru de viață își atinge limitele, amenințând mediul înconjurător, creând inegalități sociale, iar activitățile economice sunt puse în dificultate de împuținarea resurselor, devine imperios necesar ca marile corporații, dar și indivizii, să se angajeze într-o schimbare care să garanteze mai multă sustenabilitate. De ce însă această schimbare se lovește de obstacole greu de depășit? Cum pot fi modificate comportamentele producătorului și consumatorului la nivel mondial ? Cum poate fi încurajată cooperarea, în locul competiției? La aceste întrebări își propune să răspundă Jean-Michel Thouvignon, bazându-se pe o îndelungată carieră și o experiență solidă în domeniu.

 

Despre eveniment:

Http://www.bucharestsciencefestival.ro/evenimente/2017/ce-este-dezvoltarea-durabila/

Despre Bucharest Science Festival

Bucharest Science Festival, cel mai mare festival dedicat științei, începe a cincea ediție în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2017 în București. Festivalul este organizat de către Asociația Secular-Umanista din România (ASUR) și de Planeta Științei. În cele cinci zile de festival vor avea loc expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare, ce vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții.

Pentru mai multe informații: http://www.bucharestsciencefestival.ro/

Despre AUF:

Agenţia universitară a Francofoniei este o asociaţie mondială de universităţi francofone creată în 1961. Reuneşte peste 800 de instituţii membre de pe cinci continente din peste 100 de ţări. Este totodată şi operatorul specializat al Francofoniei pentru învăţământul superior şi cercetare. AUF are ca misiune să promoveze francofonia universitară dinamică implicată în dezvoltarea economică şi socială a societăţilor. Pentru a realiza acţiunile sale, AUF dezvoltă parteneriate cu diferite organizaţii (UNESCO, UE, ONG, întreprinderi din sectorul privat…).

Pentru mai multe informaţii: www.auf.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.