Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezvoltare comunitara prin proiecte culturale: traininguri dedicate institutiilor publice de cultura

0

Intre 23 septembrie- 21 octombrie 2017, in Bucuresti, programul Formare Culturala desfasoara un modul de 4 traininguri pentru profesionalizarea specifica a echipelor de management si de comunicare din organizatii non-profit si institutii publice de cultura din diferite cartiere bucurestene. Participarea la traininguri este libera, datorita co-finantarii din cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB.

Formare Culturala pentru dezvoltare comunitara in cartiere bucurestene” este un modul de 4 traininguri desfasurat intre 23 septembrie si 21 octombrie 2017 la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti. Trainingurile urmaresc valorificarea si exploatarea patrimoniului bibliotecilor si muzeelor de cartier, adaptarea programarii culturale din cartiere si schitarea de strategii de dezvoltare de proiecte culturale pentru organizatiile non-profit care activeaza in cartiere (metode de lobby, principii de lucru cu oameni fara background cultural, metode de folosire a evenimentului cultural pentru activarea sentimentului comunitar).

Inscrierea este libera pentru oricare si oricate dintre traininguri. Fiecare training dureaza o zi (de sambata) si este sustinut de un formator cu experienta de peste 10 ani in domeniul de referinta.

http://formareculturala.ro/formare-culturala-pentru-cartiere/

Training Dezvoltator comunitar- sambata, 23 septembrie 2017: Ce este dezvoltarea comunitara si de ce este important sa fie luata in considerare in conceperea si derularea de proiecte culturale? Formator: Dorothee Hasnas, manager cultural si arhitect

http://formareculturala.ro/dezvoltator-comunitar/

Training Facilitator cultural- sambata, 30 septembrie 2017: Cum ajungi la „vecinii” tai din cartierele aflate in proximitatea bibliotecii / muzeului in care lucrezi? Unde ii gasesti, cum intri in vorba cu ei, cum afli ce evenimente culturale ar fi pe gustul lor – adica cu ce probleme se confrunta, ce ii face sa rada si ce anume ii mobilizeaza. Formator: Irina Abaza, manager cultural

http://formareculturala.ro/facilitator-cultural/

Training Comunicator creativ- sambata, 7 octombrie 2017: Comunicare pentru comunitati culturale: dezvoltare comunitara prin comunicare proactiva si creativa. Formator: Elena Paslaru, specialist comunicare

http://formareculturala.ro/comunicator-creativ/

Training Fundraiser cultural- sambata, 21 octombrie 2017: Cursul se adreseaza operatorilor culturali care activeaza intr-o institutie publica de cultura sau organizatie din cartierele Bucurestiului si care doresc sa acceseze surse de finantare externe. Formator: Amalia Alexandru, expert cultural

http://formareculturala.ro/fundraiser-cultural/

///

Trainingurile sunt organizate de programul independent Formare Culturala, initiat in 2012, care implementeaza conceptul de „experienta formalizatain formarea profesionala creativa prin oferirea de traininguri, consultanta, resurse sintalniri de networking cultural in industrii culturale si creative.

Acest proiect cultural este finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB.

Parteneri: Muzeul Municipiului BucurestiModernism.ro, illy.

Web:http://www.FormareCulturala.ro

Facebook: http://www.facebook.com/FormareCulturala

Linkedin: http://linkedin.com/company/formare-culturala

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.