Dezbaterea finală a campaniei Forum European pe tema guvernanței economice europene

0

Reprezentanța Comisiei Europene are plăcerea de a vă invita la dezbaterea finală din cadrul campaniei naționale de informare Forum European care va avea loc joi, 13 iunie 2013, începând cu ora 11.00, pe strada Vasile Lascăr, nr. 31, etaj 1. În prima parte a evenimentului va avea loc o discuție pe tema guvernanței economice europene la care vor lua parte Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Leonard Orban, fost Comisar European, Florin Pogonaru, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Dan Suciu, jurnalist la DIGI 24 TV. La finalul dezbaterii va avea loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului de eseuri pe teme economice europene dedicat studenților economiști din întreaga țară. Evenimentul va fi moderat de Dana Deac, jurnalist.

Campania de informare Forum European a fost derulată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în perioada martie 2012 – iunie 2013. Ea a presupus organizarea a 12 dezbateri la nivel național pe tema guvernanței economice europene în cele mai importante universități din țară, la care au luat parte renumiți experți economici, studenți, profesori, presă, precum și alți cetățeni interesați, creându-se astfel o platformă de dialog între specialiști avizați și societatea civilă pe subiecte economice europene. De asemenea, campania a presupus derularea la nivel național a unui concurs de eseuri pe teme economice europene prin care studenții la facultăți cu profil economic, drept, studii europene, relații internaționale, științe politice au fost invitați să realizeze materiale originale pe teme precum aderarea României la zona euro sau Tratatul fiscal, six-pack.

La dezbateri au participat peste 2400 de studenți și profesori care au intrat în dialog cu analiști economici și jurnaliști având experiență solidă privind subiectele europene: Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Leonard Orban, fost Comisar European, Daniel Dăianu, fost Europarlamentar, Aurelian Dochia, analist economic, Florin Pogonaru, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Vasile Pușcaș, fost Ministru, Alexandru Lăzescu, fost Președinte-director general TVR, Daniel Apostol, jurnalist la the Money Channel, Dan Suciu, realizator DIGI 24 TV, Ovidiu Nahoi, realizator Money TV. De asemenea, 50 de studenți au ales să își exprime părerea privind guvernanța economică europeană trimițănd materiale originale în cadrul competiției de eseuri, dintre care au fost desemnați cinci finaliști.

comisia europeana

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează