Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbaterea “Efectele potenţiale ale TTIP: Impactul asupra economiei româneşti şi standardele de armonizare”

0

Institutul Aspen România și Asociația Europuls organizează dezbaterea “Efectele potenţiale ale TTIP: Impactul asupra economiei româneşti şi standardele de armonizare”, în cadrul celei de-a patra ediții a forumului EUROSFAT, ce va avea loc vineri, 6 mai 2016, între orele 14:00 – 16:00, Sala Galați, JW Marriott.

Imprimir

Sesiunea va aborda o evaluare a potenţialelor beneficii pe care acordul transatlantic le va aduce economiei româneşti şi europene din punct de vedere comercial şi al investiţiilor. Discuțiile vor aborda şi potenţialele costuri ale TTIP pentru întreprinderile mici dar şi pentru cetăţeni. Această dezbatere este necesară pentru a înţelege mai bine implicaţiile tratatului asupra priorităţilor de politici comerciale ale actorilor economici majori din România şi asupra activităţilor şi potenţialului de creştere al întreprinderilor mici şi mijlocii. Masa rotundă va avea în vedere şi beneficiile pe care tratatul le aduce din punct de vedere al competitivităţii firmelor, accesului la pieţe şi al serviciilor.

Printre invitații care au confirmat participarea se numără Vlad Vasiliu, secretar de stat, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Dean Thompson, șef adjunct de misiune, Ambasada Statelor Unite la București, Mircea Geoană, președinte, Institutul Aspen România, Roberto Musneci, Senior Partner, Șerban&Musneci Associates, Lavinia Andrei, președinte, Terra Mileniul III. Dezbaterea va fi moderată de Cristian Pantazi, redactor șef HotNews.ro.

Pornind de la competenţele Comisiei Europene care asigură cadrul instituțional european în domeniul politicilor comerciale, această conversaţie își propune să definească poziţia noastră cu privire la politicile europene ca politicieni, cetăţeni şi societate.

De asemenea, în spiritul unei discuții deschise şi informate, masă rotundă va analiza sectoarele economiei româneşti care au de câştigat cel mai mult din implementarea TTIP, dar şi actorii sociali şi economici care ar putea fi afectaţi de prevederile tratatului. Evenimentul va aborda şi o serie de chestiuni ridicate de organizații ale societăţii civile cu privire la o potenţială scădere a standardelor europene în domenii precum siguranţa alimentară, mediul sau accesarea şi protecţia datelor personale.

EUROSFAT este forumul anual de dezbateri pe teme de politică europeană care are loc în România din 2013. Obiectivul forumului este de a reuni politicieni, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, activişti, reprezentanţi ai mediului de afaceri, cercetători, experţi şi cetăţeni interesaţi, în scopul de a dezbate cu privire la aspectele-cheie de pe agenda europeană.

În acest an EUROSFAT va avea o gamă largă de parteneri, bucurându-se de Patronajul Parlamentului European, al Comisiei Europene și al Președinției Olandeze a Consiliului European. De asemenea are susținerea și cooperarea mai multor ambasade străine în România, a unor organizații ale societății civile, fundații și think-tankuri europene, dar și parteneri privați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.