Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere Societală: Viața printre gunoaie! / Marți, 12 martie

0

Dezbatere Societală: Viața printre gunoaie!

Dacă e marți, Societal dezbate!

 

Marți, 12 martie, de la 18.00 fix, Societal vă invită la o nouă dezbatere, la Dianei 4 (Bucuresti) ca să facem “curațenie” în problemele sociale generate de deșeuri. Pentru că deșeurile nu sunt doar o problemă de mediu!

Peste 97% din gunoaiele produse de români sfârșesc în gropile de gunoi, în timp ce în țările vestice sub 5% sunt abandonate astfel. Dezbaterile publice privind deșeurile aduc în discuție în special probleme ecologice, însă în realitate ele sunt și o „lume” pentru oamenii săraci. Cele mai multe gropi de gunoi sunt vecine cu casele din cartierele mărginașe.

Ce se întâmplă cu gropile de gunoi din România? Cum putem evită “discriminarea de mediu” a comunităților sărace? Ce câștiguri aduce valorificarea deșeurilor și pentru cine? Unde se rupe veriga la noi în țară în lanțul colectare-reciclare? Ce spune legea și ce se întâmplă în realitate?

La întrebările acestea ne propunem să răspundem marțea viitoare împreună cu:

  • Raul Pop, manager de programe, Asociația Ecoteca
  • Ana-Maria Paladus, vicepreședinte, Asociația REPER21

 

ÎNSCRIERE:

Vă solicităm un scurt e-mail de înscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org  pentru o bună organizare. Mulțumim!

Fiți eco-mobili și alegeți transportul în comun! Împărțiți mașina cu prietenii sau, și mai bine, faceți o plimbare până la casa Dianei 4 din piața C.A. Rosetti (Bucuresti).

ORGANIZATOR: Asociația REPER21, în cadrul proiectului Societal.

SUSȚINĂTORI: Dianei 4, Translucid, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Sub25.ro, Hipmag.ro, Modernism.ro, Ecomagazin.ro, TV City, LiterNet.ro.

Afis dezbatere 12 martie

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.