Dezbatere Societală: Viața printre gunoaie! / Marți, 12 martie

0

Dezbatere Societală: Viața printre gunoaie!

Dacă e marți, Societal dezbate!

 

Marți, 12 martie, de la 18.00 fix, Societal vă invită la o nouă dezbatere, la Dianei 4 (Bucuresti) ca să facem “curațenie” în problemele sociale generate de deșeuri. Pentru că deșeurile nu sunt doar o problemă de mediu!

Peste 97% din gunoaiele produse de români sfârșesc în gropile de gunoi, în timp ce în țările vestice sub 5% sunt abandonate astfel. Dezbaterile publice privind deșeurile aduc în discuție în special probleme ecologice, însă în realitate ele sunt și o „lume” pentru oamenii săraci. Cele mai multe gropi de gunoi sunt vecine cu casele din cartierele mărginașe.

Ce se întâmplă cu gropile de gunoi din România? Cum putem evită “discriminarea de mediu” a comunităților sărace? Ce câștiguri aduce valorificarea deșeurilor și pentru cine? Unde se rupe veriga la noi în țară în lanțul colectare-reciclare? Ce spune legea și ce se întâmplă în realitate?

La întrebările acestea ne propunem să răspundem marțea viitoare împreună cu:

  • Raul Pop, manager de programe, Asociația Ecoteca
  • Ana-Maria Paladus, vicepreședinte, Asociația REPER21

 

ÎNSCRIERE:

Vă solicităm un scurt e-mail de înscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org  pentru o bună organizare. Mulțumim!

Fiți eco-mobili și alegeți transportul în comun! Împărțiți mașina cu prietenii sau, și mai bine, faceți o plimbare până la casa Dianei 4 din piața C.A. Rosetti (Bucuresti).

ORGANIZATOR: Asociația REPER21, în cadrul proiectului Societal.

SUSȚINĂTORI: Dianei 4, Translucid, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Sub25.ro, Hipmag.ro, Modernism.ro, Ecomagazin.ro, TV City, LiterNet.ro.

Afis dezbatere 12 martie

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează