Dezbatere Societala: Industria evenimentelor, impactul social si de mediu

0

Societal lanseaza o noua serie de dezbateri, cu scopuri militante indreptate spre o serie de provocari societale. Marti, 5 martie, ora 18 fix, la Dianei 4 – zona piata Rosetti (Bucuresti), punem sub reflectoare impactul social si de mediu al industriei evenimentelor.

Numeroase evenimente – fie ele festivaluri culturale, concerte, conferinte, happening-uri urbane – anima spatiul public si fac ca viata sociala sa fie consistenta. Cu totii aspiram la o societate educata, corect informata si capabila sa se exprime creativ!

Dar care e “factura” sociala si de mediu a industriei evenimentelor?

Impacturile sociale si de mediu sunt deseori semnificative! Pentru doar cateva zile un eveniment da startul la un consum intens de resursele naturale (energie, carburanti, apa, paduri), concentreaza un public numeros in micile comunitati, angajeaza sezonier oameni si atrage resurse financiare (bani publici, sponsorizari).

Care sunt principalele probleme ale industriei si ce presupune un eveniment Responsabil Social?  Raspundem la aceste intrebari impreuna cu invitatii nostri:

  • Mihai Dragomir, organizator al Festivalului de Film Istoric de la Rasnov
  • Nicoleta Gavrila, coordonator evenimente in cadrul Festivalului de teatru tanar Ideo Ideis
  • Sabina Branduse, coordonator responsabilitate sociala si relatii trupe in cadrul Festivalului de teatru tanar Ideo Ideis

 

Urmariti filmele:

–          “Marca Eveniment responsabil”, realizat in cadrul Universitatii de vara Societal: www.youtube.com/watch?v=MtOMztsDuPo

–          “Festivalul de film istoric de la Rasnov”, un eveniment sustenabil si responsabil social, interviu cu Mihai Dragomir: www.youtube.com/watch?v=FbcHThoJChg

–          “Festivalul de teatru tanar Ideo Ideis”, un demers responsabil social in comunitatea din Alexandria: www.youtube.com/watch?v=i9nvjRNs0Jc

 

Inscriere!

Va solicitam un scurt e-mail de inscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org pentru o buna organizare. Multumim!

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun! Impartiti masina cu prietenii si, de ce nu, faceti o plimbare pana la casa Dianei 4 din piata C.A. Rosetti.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Asociatia REPER21, in cadrul proiectului Societal.

Afis dezbatere Societal_5martie

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează