Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere Societala: Industria evenimentelor, impactul social si de mediu

0

Societal lanseaza o noua serie de dezbateri, cu scopuri militante indreptate spre o serie de provocari societale. Marti, 5 martie, ora 18 fix, la Dianei 4 – zona piata Rosetti (Bucuresti), punem sub reflectoare impactul social si de mediu al industriei evenimentelor.

Numeroase evenimente – fie ele festivaluri culturale, concerte, conferinte, happening-uri urbane – anima spatiul public si fac ca viata sociala sa fie consistenta. Cu totii aspiram la o societate educata, corect informata si capabila sa se exprime creativ!

Dar care e “factura” sociala si de mediu a industriei evenimentelor?

Impacturile sociale si de mediu sunt deseori semnificative! Pentru doar cateva zile un eveniment da startul la un consum intens de resursele naturale (energie, carburanti, apa, paduri), concentreaza un public numeros in micile comunitati, angajeaza sezonier oameni si atrage resurse financiare (bani publici, sponsorizari).

Care sunt principalele probleme ale industriei si ce presupune un eveniment Responsabil Social?  Raspundem la aceste intrebari impreuna cu invitatii nostri:

  • Mihai Dragomir, organizator al Festivalului de Film Istoric de la Rasnov
  • Nicoleta Gavrila, coordonator evenimente in cadrul Festivalului de teatru tanar Ideo Ideis
  • Sabina Branduse, coordonator responsabilitate sociala si relatii trupe in cadrul Festivalului de teatru tanar Ideo Ideis

 

Urmariti filmele:

–          “Marca Eveniment responsabil”, realizat in cadrul Universitatii de vara Societal: www.youtube.com/watch?v=MtOMztsDuPo

–          “Festivalul de film istoric de la Rasnov”, un eveniment sustenabil si responsabil social, interviu cu Mihai Dragomir: www.youtube.com/watch?v=FbcHThoJChg

–          “Festivalul de teatru tanar Ideo Ideis”, un demers responsabil social in comunitatea din Alexandria: www.youtube.com/watch?v=i9nvjRNs0Jc

 

Inscriere!

Va solicitam un scurt e-mail de inscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org pentru o buna organizare. Multumim!

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun! Impartiti masina cu prietenii si, de ce nu, faceti o plimbare pana la casa Dianei 4 din piata C.A. Rosetti.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Asociatia REPER21, in cadrul proiectului Societal.

Afis dezbatere Societal_5martie

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.