Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere societală: Față în față cu educația nonformală

0

Dacă e marți, Societal dezbate!

 Afis dezbatere - 16 aprilie-nonformal-final

Societal vă invită marți, 16 aprilie, la 18 fix, la casa Dianei 4 pentru a dezbate despre  educația nonformală în toate dimensiunile ei. 

Educația nonformală. Un termen la modă, folosit în contexte extrem de diverse. Este cool, este chic și prinde! În special la tineri, dar nici adulții nu se dau în lături. Ca orice idee care prinde, în jurul ei au început să apăra tot felul de mituri dar și mizele devin diferite.

Este educație „pe bune” sau doar un fel de joacă mai elaborată? Chiar se petrece numai în afara școlii? Pot fi recunoscute experiența și competențele dezvoltate în activități nonformale? Dacă da, cum? De ce fel de resurse avem nevoie pentru a o susține? Care sunt finanțările actuale în domeniu și ce se previzionează pentru viitor? Este susținerea financiară suficientă?

Sunt doar câteva întrebări la care vom încerca să găsim răspuns alături de:

  • Oana Moșoiu de la Universitatea București (departamentul de Științele Educației)
  • Vlad Dumitrescu de la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
  • Andrei Popescu de la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educiatiei și Formării Profesionale (departamentul Tineret în Acțiune)

ÎNSCRIERE:

Vă solicităm un scurt e-mail de înscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org pentru o bună organizare. Mulțumim!

 

Fiți eco-mobili si alegeti transportul în comun! Împartiti masina cu prietenii sau, și mai bine, faceți o plimbare până la casa Dianei 4 din piața C.A. Rosetti.

 

ORGANIZATOR: Asociația REPER21, în cadrul proiectului Societal.

 

SUSȚINĂTORI: Dianei 4, TransLUCID, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Ecomagazin.ro, Sub25.ro, Modernism.ro, LiterNet.ro, TV City

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.