Dezbatere societală: Față în față cu educația nonformală

0

Dacă e marți, Societal dezbate!

 Afis dezbatere - 16 aprilie-nonformal-final

Societal vă invită marți, 16 aprilie, la 18 fix, la casa Dianei 4 pentru a dezbate despre  educația nonformală în toate dimensiunile ei. 

Educația nonformală. Un termen la modă, folosit în contexte extrem de diverse. Este cool, este chic și prinde! În special la tineri, dar nici adulții nu se dau în lături. Ca orice idee care prinde, în jurul ei au început să apăra tot felul de mituri dar și mizele devin diferite.

Este educație „pe bune” sau doar un fel de joacă mai elaborată? Chiar se petrece numai în afara școlii? Pot fi recunoscute experiența și competențele dezvoltate în activități nonformale? Dacă da, cum? De ce fel de resurse avem nevoie pentru a o susține? Care sunt finanțările actuale în domeniu și ce se previzionează pentru viitor? Este susținerea financiară suficientă?

Sunt doar câteva întrebări la care vom încerca să găsim răspuns alături de:

  • Oana Moșoiu de la Universitatea București (departamentul de Științele Educației)
  • Vlad Dumitrescu de la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
  • Andrei Popescu de la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educiatiei și Formării Profesionale (departamentul Tineret în Acțiune)

ÎNSCRIERE:

Vă solicităm un scurt e-mail de înscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org pentru o bună organizare. Mulțumim!

 

Fiți eco-mobili si alegeti transportul în comun! Împartiti masina cu prietenii sau, și mai bine, faceți o plimbare până la casa Dianei 4 din piața C.A. Rosetti.

 

ORGANIZATOR: Asociația REPER21, în cadrul proiectului Societal.

 

SUSȚINĂTORI: Dianei 4, TransLUCID, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Ecomagazin.ro, Sub25.ro, Modernism.ro, LiterNet.ro, TV City

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează