Dezbatere Societal: Cum contribuie mass-media la responsabilitatea sociala?

0

Daca e marti, Societal dezbate!

Marti, 31 mai 2011 la ora 18 fix, Societal va da intalnire cu Ionut Codreanu, coordonator al proiectelor de cercetare din cadrul ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, pentru a dezbate despre contributia mass-media la responsabilitatea sociala.

Societatea civila europeana are mari asteptari fata de « responsabilitatea sociala ». Atat firmele, institutiile publice, ONG-urile, cat si mass-media, trebuie sa fie capabile sa adopte principiile dezvoltarii durabile (echitatea sociala, eficacitatea economica, echilibrul mediului) si sa le aplice consecvent in propriile activitati si proiecte.

La dezbaterea de marti vom cauta sa intelegem care este rolul ideal, precum si contributia reala a mass-media romanesti la promovarea conceptului de responsabilitate sociala. In acest sens, vom diseca urmatoarele intrebari:

  • Cum este definita responsabilitatea sociala in principalele ziare si emisiuni de televiziune?
  • Care sunt initiativele de responsabilitate sociala care trec cu succes prin filtrul mass-media? Dar organizatiile “campioane”?
  • Cum poate fi intarita colaborarea intre sectorul mass-media si cel neguvernamental in vederea unei promovari mai eficace a responsabilitatii sociale in societatea romaneasca?
  • Exista o responsabilitatea sociala specifica mass-media? Ce inseamna “comunicarea responsabila”?

Inscriere necesara! Pentru a participa la dezbatere trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro.

Intalnirea are loc marti, 31 mai incepand cu ora 18.00, la sediul REPER21 din strada Clucerului nr. 49 A, Bucuresti, unde puteti ajunge cu metroul (statia Aviatorilor sau Victoriei), tramvaiul 41, autobuzul 300 sau cu bicicleta.
Despre ActiveWatch

Activitatea sa a inceput in 1994, odata cu infiintarea departamentului cu acelasi nume in cadrul Asezamantului Cultural Academia Catavencu. Incepand cu iunie 2006, Agentia de Monitorizare a Presei a devenit organizatie de sine statatoare, cu personalitate juridica. ActiveWatch a influentat politicile UE fata de Romania in perioada de preaderare si a intervenit activ in procesul legislativ pentru asigurarea libertatii de exprimare si accesului la informatii. Din 2004, ActiveWatch este membra a retelei Reporteri fara Frontiere. Pentru mai multe informatii: www.activewatch.ro.

 

Dezbaterile de marti sunt organizate de catre Asociatia REPER21, iar ilustratiile sunt semnate de Eugenia Ghita.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează