Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere & raport – ​Alegerile parlamentare 2016: reguli noi, probleme noi

0

Expert Forum are plăcerea de a vă invita la evenimentul de lansare a raportului de observare a alegerilor parlamentare din 2016.

          Alegerile parlamentare 2016: reguli noi, probleme noi

          Joi, 26 ianuarie 2017, ora 10.30

          Librăria Humanitas, Bd. Regina Elisabeta nr. 38, București (harta)

experf-forum

Alegerile parlamentare au avut loc după reguli noi, introduse prin legile elaborate în 2015 și prin modificările ulterioare. Deși există instrumente noi care au facilitat și eficientizat organizarea alegerilor – cum ar fi tabletele SIMPV sau înregistrarea procedurilor de închidere a secțiilor de votare și centralizare a rezultatelor – există încă reglementări care și-au arătat limitele la alegerile din 2016, precum votul prin corespondență.

Vă invităm la o discuție alături de reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea alegerilor, membri ai partidelor politice, observatori electorali sau jurnaliști pentru a analiza modul în care s-au organizat alegerile parlamentare și care sunt pașii care trebuie urmați în continuare. La eveniment va participa dl. Marian Muhuleț, vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente.

Vor lua cuvântul partenerii din campania FiecareVot (www.fiecarevot.ro), alături de care am acreditat aproximativ 1000 de observatori, care au acoperit aproape 2000 de secții de votare în ziua alegerilor și ale căror concluzii se regăsesc în raportul de monitorizare. Vom prezenta datele strânse din cele aproape 2000 de apeluri și mesaje primite la call center 0800 080 200, precum și prin intermediul platformei www.votcorect.ro. De asemenea, vom arăta date centralizate cu ajutorul aplicației Monitorizare Vot, dezvoltată de Code for Romania.

Vă asteptăm cu o cafea de la 10.15, urmând să începem la 10.30, pentru aproximativ 2 ore. Având în vedere spațiul limitat, vă rugăm să confirmați participarea la datele de contact de mai jos.

Contact și confirmări:
office@expertforum.ro, 0787.638.315.

Persoane de contact: Septimius Pârvu și Cezara Grama

Susține EFOR 

Poți susține activitatea EFOR cu voluntariat sau donând aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.