Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere publica privind ghidul programului „Solidar”: 20 de milioane de euro pentru sprijinirea intreprinderilor sociale

0

Asociatia „Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa”  continua seria de consultari publice* privind ghidurile lansate de Ministerul Fondurilor Europene printr-o noua dezbatere publica privind linia de finantare dedicata intreprinderilor sociale – „Solidar”. Dezbaterea va avea loc joi, 4 august, incepand cu ora 10:00, locul de desfasurare urmand sa fie confirmat persoanlor inscrise.

Banner-dezbatere-publica-Solidar--CRCA

Cu o alocare de 20 de milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU), programul „Solidar” vizeaza sprijinirea a 200 de intreprinderi de economie sociala existente, care au nevoie de formare, consiliere, transfer de know-how, parteneriate, adaptarea locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati. Un proiect poate primi intre 50.000 si 100.000 de euro (schema de minimis).

Dezbaterea urmareste incurajarea dialogului intre stakeholderi, autoritati, administratorii de scheme si beneficiarii finali in vederea realizarii unui punct de vedere comun asupra ghidului, cu observatii pornind de la experienta fiecarui participant.

Alaturi de dumneavoastra vor participa oficiali ai Ministerului Fondurilor Europene, beneficiari ai proiectelor POSDRU, AP. 6.1, parteneri sociali, organizatii nonguvernamentale si experti din cadrul proiectelor.

Toti cei interesati sa se alature acestei initiative si sa participe la dezbatere, sunt invitati sa se inscrie trimitand un e-mail pe adresa comunicare@crca.ro sau completand formularul de inscriere.

*Aici puteti consulta rapoartele consultarilor publice organizate de CRCA si inaintate Ministerului Fondurilor Europene.

 

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa este o asociatie nonprofit a carei misiune este de a promova cetatenia activa prin sprijinirea implicarii, civismului si a responsabilitatii. Credem ca fiecare individ are un rol important in progresul societatii din care face parte. De aceea, promovarea cetateniei active prin crearea instrumentelor necesare pentru stimularea implicarii active a fiecaruia dintre noi in spatiul public reprezinta cea mai importanta directie de actiune.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.