Dezbatere pe tema „Educatia culturala” – European Cultural Parliament – Youth Network

0

Intalnirea pe tema „Educatia culturala” este organizata de reteaua de tineret din Romania a Parlamentului Cultural European și face parte dintr-o serie de intalniri periodice, care au loc incepand cu luna ianuarie 2012, in diferite locatii din București.

Dezbaterea pe tema „Educatia culturala”

organizata de Parlamentul Cultural European – Rețeaua de tineret

joi, 5 aprilie, ora 19.00, Foaierul TNO

ECP (European Cultural Parliament) – Youth Network este o retea de tineri practicieni in domeniul culturii, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, constituita ca ramura a Parlamentului Cultural European. ECP – Youth Network este formata dintr-o serie de opt retele constituite la nivel local si coordonate de cate un reprezentant care face parte din nucleul de fondatori ai acestui organism, fiind in prezent activa in 8 tari europene: Marea Britanie, Germania, Estonia, Spania, Franta, Grecia, Suedia si Romania. Reteaua urmareste sa devina o platforma de discutii intre tineri care activeaza in domeniul culturii, care se intalnesc periodic, fie in mediul online fie in cadrul unor reuniuni tematice, pentru a discuta diferite probleme de actualitate culturala.

 

Intalnirea pe tema educatiei culturale are ca scop, pe de o parte, oferirea unei imagini de ansamblu asupra diferitelor niveluri la care se realizeaza educația culturala și, pe de alta parte, identificarea nevoilor și asteptarilor diferitilor actori din acest domeniu. Cu alte cuvinte, intalnirea isi propune sa reuneasca operatorii culturali implicati in domeniul educatiei culturale pentru o discutie informala despre ce se intampla in Romania.

La intalniri participa, pe langa reprezentantii locali ai ECP – Youth Network (intre 3-5 pentru fiecare tara), tineri practicieni din domeniul cultural, din diferite domenii si cu pregatire diferita (manageri culturali, artisti plastici, actori, specialisti in comunicare culturala etc.). Printre temele abordate in cadrul intalnirilor se numara: Arta cu impact social, Educatia culturala, Cultura si sanatatea, Cultura si industriile creative etc.

 

Scopul principal al intalnirilor lunare este de a avea, la finalul celor sase luni, o situatie comparativa pe aceste teme de discutie in cele opt tari participante in proiect. Discutiile vor fi incarcate si pe blog-ul oficial al retelei si, in rezumat, pe site-ul Parlamentului Cultural European (www.kulturparlament.com).

Mai multe informatii despre ECP-Youth Network sunt disponibile pe site-ul Parlamentului Cultural European (www.kulturparlament.com/about-ecp-yn).

Accesul la intalnire este liber.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează