Dezbatere ”Dificultăți și oportunități ale agriculturii ecologice” Expoziţie cu vânzare de produse ecologice

0

Dezbatere ”Dificultăți și oportunități ale agriculturii ecologice”
Expoziţie cu vânzare de produse ecologice
Eveniment culinar Eco
16 octombrie, ora 11:00, Dianei 4

afis-evenimentculinar-02-01_940kb (1)

Alimentaţia ecologică şi produsele locale sunt la îndemâna oricui

De Ziua Internațională a Alimentaţiei, Greenpeace România promoveză agricultura ecologică şi producătorii locali printr-un eveniment inedit

Hrana înseamnă viață. Organismul nostru este susținut de ceea ce cultivăm și mâncăm. Hrana este parte a oricărei culturi și comunități. Poate mai mult ca orice altceva, hrana ne definește ca ființe umane. Totuși, astăzi, sistemul alimentar este defectuos. Consumatorii nu mai au încredere în ceea ce mănâncă, mulți fermieri se confruntă cu sărăcia, iar cazurile de malnutriție și obezitate sunt din ce în ce mai multe. Milioane de oameni din întreaga lume se luptă cu foametea, în timp ce în Europa și nu numai există mari surplusuri în producția de hrană. Totul se datorează modelului de agricultură la scară industrială.

Viziunea Greenpeace asupra hranei și agriculturii urmărește să demonstreze că există alternative la acest sistem defectuos, alternative care ne sunt la îndemână: și anume agricultura ecologică. Agricultura ecologică combină știința modernă cu inovația, respectând natura și biodiversitatea. Ea asigură o agricultură sănătoasă și implicit o hrană sănătoasă, protejând solul, apa și clima. Nu contaminează mediul cu substanțe chimice și nu folosește culturi modificate genetic. Și pune în centrul preocupărilor sale consumatorii și fermierii, spre deosebire de sistemul industrializat puternic dominat de interese corporatiste.

Vă invităm vineri, 16 octombrie, de la ora 11:00, la Dianei 4, să sărbătorim împreună Ziua Internaţională a Alimentaţiei prin evidențierea beneficiilor și beneficiarilor agriculturii ecologice. Producători locali de fructe şi legume, bloggeri din zona food și chef Tobias Fetz, bucătar cu o stea Michelin, specialişti în domeniul agriculturii ecologice, presă şi consumatori se întâlnesc pentru a încuraja, alături de Greenpeace România, o alimentaţie bazată pe o agricultură ecologică, desfășurată în apropierea consumatorului final, fără pesticide, care să producă alimente cât mai diversificate pe plan local, prin tehnici care să nu afecteze mediul.

În cadrul evenimentului, vor găti pentru public, ajutaţi exclusiv de produse eco oferite de ferme din jurul Bucureștiului, bloggerii Laura Teodora Holban, Bianca Onofrei, Isabela Dobrin, Cristina Toth și Dorina Ene, dar şi Chef Tobias Fetz, bucătar cu o carte de vizită impresionantă și cu experiență internațională de peste 20 de ani.

La expoziţia cu vânzare de produse locale şi de sezon, vor fi prezenţi producătorii Legume de Ţară, Legume Fericite, Cutia Ţăranului, Tomatina, BioDumbrava, ASAT (Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești).
Tot de Ziua Internaţională a Alimentaţiei, Greenpeace România lansează raportul „Cele 7 principii ale agriculturii ecologice”, un document manifest despre nevoia unei schimbări sistemice în felul în care hrana este produsă și consumată.

La dezbaterea ”Dificultăți și oportunități ale agriculturii ecologice”, ce va însoţi lansarea raportului, vor participa reprezentanţii Greenpeace România, specialişti din domeniul agriculturii ecologice în România, producători şi reprezentanţi ai presei.

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă care foloseşte confruntarea creativă, non-violentă pentru a expune probleme de mediu globale şi pentru a forţa adoptarea unor soluţii care sunt esenţiale pentru un viitor verde şi paşnic.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează