Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere despre rolul societatii civile in elaborarea unor politici publice sustenabile

0

Inca o data in istoria recenta a Romaniei, strada a devenit teritoriul de actiune al societatii civile. Prin actiunea colectiva si dominarea unui spatiu cu expunere permanenta, se reuseste atragerea atentiei decidentilor si crearea unei presiuni cu rezultate de mare impact. Cum gestionam transferul dezbaterii si puterii societatii civile din strada spre spatiul formal al discutiilor si negocierilor? Care sunt institutiile si mecanimele formale in care dialogul dintre reprezentantii societatii civile si decidenti trebuie sa se poarte? De ce este necesar ca vocea colectiva sa obtina un rol formal in relatia cu decidentii politici?

Invitatie_ Dezbatere despre rolul societatii civile in elaborarea unor politici publice sustenabile
Acestea sunt cateva dintre provocarile de actualitate la care cautam sa raspundem in cadrul dezbaterii “Rolul societatii civile in elaborarea politicilor publice sustenabile”. Evenimentul are loc miercuri, 25 noiembrie, incepand cu ora 9:30, la Hotel Epoque (Intrarea Aurora, nr.17 C, sector 1).

Printre guest speakerii se numara:

· Octavian Rusu – Director Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice

· Ciprian Ciucu – Director de programe Centrul Roman de Politici Europene

· Oana Preda – Director executiv Centrul de Resurse pentru Participarea Publica

· Sorin Ionita – Presedinte Expert Forum

· Elena Calistru – Director excutiv Asociatia Funky Citizens

Cu aceasta ocazie, Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice lanseaza prima platforma online din Romania de monitorizare a tuturor initiativelor legislative din Parlament, Guvern si agentii de reglementare, punand accent in aceste zile pe toate temele de interes ale societatii civile si mediul de afaceri: transparenta, democratie, eradicarea coruptiei, functionarea institutiilor. Organizatiile neguvernamentale vor fi informate in orice moment despre evolutia si schimbarile actelor normative de interes.

Evenimentul este deschis organizatiilor non profit si presei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.