Dezbatere despre rolul societatii civile in elaborarea unor politici publice sustenabile

0

Inca o data in istoria recenta a Romaniei, strada a devenit teritoriul de actiune al societatii civile. Prin actiunea colectiva si dominarea unui spatiu cu expunere permanenta, se reuseste atragerea atentiei decidentilor si crearea unei presiuni cu rezultate de mare impact. Cum gestionam transferul dezbaterii si puterii societatii civile din strada spre spatiul formal al discutiilor si negocierilor? Care sunt institutiile si mecanimele formale in care dialogul dintre reprezentantii societatii civile si decidenti trebuie sa se poarte? De ce este necesar ca vocea colectiva sa obtina un rol formal in relatia cu decidentii politici?

Invitatie_ Dezbatere despre rolul societatii civile in elaborarea unor politici publice sustenabile
Acestea sunt cateva dintre provocarile de actualitate la care cautam sa raspundem in cadrul dezbaterii “Rolul societatii civile in elaborarea politicilor publice sustenabile”. Evenimentul are loc miercuri, 25 noiembrie, incepand cu ora 9:30, la Hotel Epoque (Intrarea Aurora, nr.17 C, sector 1).

Printre guest speakerii se numara:

· Octavian Rusu – Director Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice

· Ciprian Ciucu – Director de programe Centrul Roman de Politici Europene

· Oana Preda – Director executiv Centrul de Resurse pentru Participarea Publica

· Sorin Ionita – Presedinte Expert Forum

· Elena Calistru – Director excutiv Asociatia Funky Citizens

Cu aceasta ocazie, Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice lanseaza prima platforma online din Romania de monitorizare a tuturor initiativelor legislative din Parlament, Guvern si agentii de reglementare, punand accent in aceste zile pe toate temele de interes ale societatii civile si mediul de afaceri: transparenta, democratie, eradicarea coruptiei, functionarea institutiilor. Organizatiile neguvernamentale vor fi informate in orice moment despre evolutia si schimbarile actelor normative de interes.

Evenimentul este deschis organizatiilor non profit si presei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează