Dezbatere despre Crimeea și Transnistria la Frontline Club București

0

Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, organizează vineri, 28 martie, o dezbatere despre anexarea Crimeii și soarta Transnistriei.

Dezbatea va avea loc la Institute, The Café, în data de 28 martie, începând cu orele 18:30.

frontline club

La dezbaterea media vor lua parte Mircea Barbu, jurnalist freelancer, Marian Voicu, producător TVR, și, online, prin Skype, reprezentanți ai Frontline Club Georgia.

Mircea Barbu s-a întors de curând din Crimeea, de unde a relatat pentru Adevărul și Prima TV. Mircea a mai colaborat cu BBC, Jurnalul Național și este co-fondator al Occupied Times. Înainte de Crimeea, a fost corespondent în Siria și Transnistria.

Marian Voicu lucrează în presă din 1995. Ȋn 2011 a fost manager de proiect la Radio România Chişinău. A realizat documentare în comunităţile româneşti din Ucraina, Moldova, Federaţia Rusă, Croaţia, Albania, Macedonia. Este primul jurnalist român care a filmat în Siberia, Sudan şi Uganda. A moderat dezbaterile prezidenţiale din 2004. Între 2008-2010, a realizat „Interviurile Europa FM”. Ȋn 2013 a lansat www.etransmedia.ro, o platformă a jurnaliştilor români de pretutindeni.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.

Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media.

Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.
http://www.vaughansmith.com/.

Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate:
http://www.frontlineclub.com/about-us/
http://www.frontlineclub.com/romania/
https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest

Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează