Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere Alert – Risc Seismic. 6129 este numărul oamenilor care locuiesc doar în clădiri Clasa I de risc seismic, în București

0

6129 este numărul oamenilor care locuiesc doar în clădiri Clasa I de risc seismic, în București. Aceștia sunt, conform datelor colectate până în iulie 2017, locuitorii din aproximativ 50% dintre clădirile încadrate în Clasa I de risc și au fost identificați prin cercetarea de teren realizată în cadrul proiectului Alert.

Echipa Alert – proiectul dedicat conștientizării riscului seismic în București, organizează Dezbaterea Publică Alert – Risc Seismic cu tema: măsuri și politici publice destinate diminuării vulnerabilității orașelor expuse la risc seismic.

1

Diminuarea vulnerabilității la risc seismic a Municipiului București este un scop comun care aduce împreună instituții publice, organizații profesionale și organizații ale societății civile, deopotrivă.

Când?

14 septembrie 2017, 15:00 – 17:30

Unde?

Galeria Mezanin, Palatul Universul, corp B, parter

(se intră prin spate, dinspre Parcul Cismigiu, prin Intrarea Rigaș)

La acest eveniment sunt invitați principalii actori din mediul instituțional și privat. Ne dorim să  creăm un cadru pentru oportunități de colaborare. Dezbaterea Publică Alert – Risc Seismic din data de 14 septembrie susține identificarea activă de soluții comune și oportunități de conlucrare (între instituții publice, profesioniști și organizații ale societății civile) pentru a adresa vulnerabilitatea orașului ce ne privește pe noi toți, locuitori ai săi, deopotrivă.

Astfel în partea a doua a evenimentului se vor desfășura în paralel 4 mese rotunde corespunzătoare celor 4 teme majore identificate în cadrul Proiectului Alert:

  1. Abordarea teritorială a vulnerabilității – areale din oraș cu  vulnerabilitate ridicată
  2. Capacitatea de reacție a sistemului medical în caz de cutremur cu intensitate ridicată
  3. Acțiunea colectivă în cadrul condominiilor pentru consolidarea locuințelor colective
  4. Finanțarea consolidării fondului construit vulnerabil la seism.

Ce este Proiectul Alert?

Alert este proiectul dedicat constientizării riscului seismic în București. Platforma online www.seismic-alert.ro culege informații de la cetățeni și voluntari despre clădirile cu risc seismic din București, în special numărul și nevoile persoanelor care locuiesc în acestea. Blogul Alert www.blog.seismic-alert.ro publică resurse de informare de la specialiști din domeniu.Alert este o inițiativă civică, 100% apolitică și non‐profit, realizată de Asociația Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală ‐ CRIDL având ca parteneri de conținut MKBT: Make Better și Observatorul Român de Sănătate.  Această dezbatere este parte a “ALERT – Proiect de conștientizare a riscului seismic în București” realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian‐American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

Programul evenimentului

Locație: Sala Mezanin, Palatul Universul, Str. Actor Ion Brezoianu 23-25

14.30 – 15.00 Primirea participanților
15.00 – 16.00 Locuirea sub risc seismic.

Concluzii din cercetarea de teren și interacțiunea cu locatari ai clădirilor cu bulină realizată în cadrul proiectului Alert de conștientizare a riscului seismic în București

Provocări de politică publică la nivel central și urban pentru diminuarea vulnerabilității la seism a Bucureștiului.

 

Prezentări și dezbatere panel facilitate de Marina Neagu, MKBT: Make Better

Invitați:

·         Reprezentant PMB – confirmare așteptată

·         Reprezentant MDRAPFE – confirmat

·         Reprezentant DSU / IGSU – confirmat

·         Bogdan Suditu, Conf. Dr. Facultatea de Geografie, Universitatea București, Membru al echipei Proiectului Alert – confirmat

16.00 – 17.00 Mese rotunde tematice pentru dezbaterea provocărilor de politică publică la nivel central și urban, pe arii tematice
Tema 1: Abordarea teritorială a vulnerabilității – areale din oraș cu vulnerabilitate ridicată. Facilitator: Mihai Șercăianu
Tema 2: Capacitatea de reacție a sistemului medical în caz de cutremur cu intensitate ridicată. Facilitator: Oana Motea
Tema 3: Acțiune colectivă în cadrul condominiilor pentru consolidarea locuințelor colective. Facilitator: Bogdan Suditu.
Tema 4: Finanțarea consolidării fondului construit vulnerabil la seism. Facilitator: Marina Neagu
Notă: Mesele rotunde vor avea loc în paralel. În cadrul fiecărei mese rotunde se vor prezenta, pe scurt, concluziile studiilor tematice realizate în cadrul proiectului Alert, cu relevanță pentru tema specifică a mesei rotunde și se vor dezbate direcții și măsuri de politică publică necesare pentru atenuarea vulnerabilității orașului.

 

17.00 – 17.30 Prezentarea în plen a concluziilor fiecărei mese rotunde

Încheierea evenimentului.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.