Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DevTalks: Peste 500 de experti IT, speakeri internationali din 8 tari si 16 companii multinationale

0

Peste 500 de experti IT, speakeri internationali din 8 tari si 16 companii multinationale care investesc in dezvoltarea comunitatii IT din Romania, vor fi prezenti joi la Romexpo.

Joi, pe 11 iunie, la Romexpo, C1 va avea loc DevTalks, eveniment ce reuneste peste 500 de profesionisti IT, specialisti BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri, persoane pasionate de domeniul IT. In ultimii ani, industria IT a cunoscut o dezvoltare notabila, Romania fiind recunoscuta drept una dintre cele mai bune destinatii pentru companiile IT, in principal datorita numarului mare de profesionisti in domeniu. Dezvoltarea comunitatii IT, promovarea expertilor si a domeniului IT dincolo de granitele Romaniei sunt obiectivele evenimentului DevTalks.

DevTalks 2014

Editia DevTalks 2015 este structurata in 4 arii in cadrul carora vor fi abordate subiecte din zonele Mobile & IoT, Web, Cloud Computing si Big Data. In cadrul evenimentului vor fi prezentate noile tendinte si solutii IT, situatii practice si cazuri concrete.

Sesiuni, conferinte si dezbateri pe teme din Mobile, IoT, Web, Cloud Computing si Big Data:

–          Bastian Hofmann, Senior Software Engineer la ResearchGate va sustine o prezentare despre cum poti sa duci arhitectura web la nivelul urmator cu React.JS. Mai multe detalii aici: http://devtalks.ro/speaker/bastian-hofmann-2/

–          André LIECHTI, CTO & Senior Consultant la SysCo systèmes de communication va prezenta o solutie de autentificare open source cu mai putin de 100 dolari. Mai multe detalii aici: http://devtalks.ro/speaker/andre-liechti/

–          Emanuel Nastasa, Business and Software development enthusiast la Luxoft Romania va sustine o prezentare despre cum sa ne pregatim aplicatiile pentru Internet of Things. Mai multe detalii aici: http://devtalks.ro/speaker/emanuel-nastasa/

–          Karl-Henrik Nilsson, IT Consultant – Software Architect / Developer la Sogeti Sverige AB va vorbi despre cat de vulnerabile sunt aplicatiile Internet of Things prin prisma faptului ca se bazeaza pe senzori. Mai multe detalii aici: http://devtalks.ro/speaker/karl-henrik-nilsson/

–          Tamas Piros, Technical Trainer la MarkLogic va sustine o prezentare cu tema “Single Page Applications with a NoSQL backend and JavaScript”, sesiunea va avea doua parti in care va arata cum programezi in backend in node.js/Express si in frontend o parte scrisa in AngularJS.

Tehnologii si gadgeturi de ultima ora pot fi testate in zona fun din cadrul DevTalks. Sustinuta de compania eMAG, zona fun le ofera participantilor ocazia sa testeze cateva dintre cele mai noi tehnologii prezente in acest moment in Romania. Printre device-uri si gadgeturi care incorporeaza tehnologii de ultima ora va putea fi testat si imprimanta 3D, o tehnologie care nu transforma doar procesul de fabricatie, ci domenii de activitate precum medicina, educatia, arheologia. Imprimarea 3D este un fenomen revolutionar, cu perspective de schimbare majore asupra lumii asa cum o cunoastem astazi. Reprezentantii ENEVO vor fi prezenti la DevTalks in zona fun pentru demonstratii live despre cum pot fi create obiecte strat cu strat pornind de la un model 3D stocat in memoria calculatorului.

Interactiunea dintre participanti – o modalitate de dezvoltare profesionala. Evenimentul DevTalks incurajeaza interactiunea dintre participanti, iar in cadrul editiei din acest an, discutiile fata in fata sunt facilitate de aplicatia MyCONNECTOR. MyCONNECTOR este o aplicatie care permite discutii la nivel one-to-one intre toti participantii DevTalks. Astfel cei prezenti pot intra in contact unii cu ceilalti si pot stabili intalniri cu profesionisti din zona lor de interes, cu reprezentantii companiilor prezente sau cu speakerii evenimentului. La editia din acest an vor participa peste 30 de speakeri locali si internationali. Cateva dintre tarile de provenienta ale speakerilor internationali sunt: Anglia, USA, Suedia, Spania, Elevetia, Austria, Rusia si Ucraina.

16 companii multinationale investesc in dezvoltarea comunitatii IT din Romania. In cadrul evenimentului DevTalks va exista o zona expozitionala unde vor fi prezentate inovatiile tehnologice, dispozitivele, aplicatiile si proiectele software si hardware la care lucreaza sau pe care le au in plan de dezvoltare companiile prezente. Evenimentul DevTalks Bucuresti este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Endava, Accenture Technology, Deutsche Bank Technology Centre, eMAG, Teamnet International, Ymens, Ubisoft, Stefanini Romania, Luxoft Romania, Stefanini Romania, StarStorage, Ciklum, ING Bank, AdsWizz, 1&1 Internet Development si Brainspotting.

Mai multe detalii si agenda evenimentului pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneste 850 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data)  Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.