Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DevAcademy, prima academie de competențe digitale din București, își schimbă numele în Digital Nation

0

DevAcademy, unul din cele mai de succes proiecte de educație nonformală și incubator de tehnologii din București anunță astăzi schimbarea brandului în Digital Nation. Academia, care activează de 5 ani în București, își extinde din toamna aceasta oferta educațională în întreaga țară. Noua titulatură surprinde misiunea redefinită a comunității, aceea de a susține educația și antreprenoriatul în câmpuri tehnice la nivel național, creând în proces valoare adăugată relevantă în țară.

Comunitatea activează pe piața din București din 2013, organizând anual programe de învățare intensive în arii de programare și lansând prototipuri în domenii tech alături de cursanții organizației. Peste 4,000 de tineri motivați au aplicat de-a lungul anilor în DevAcademy, fiind atrași de sistemul de învățare practică propus de mentori și de oportunitatea de a lucra la proiecte din piața reală. Formatul de predare DevAcademy are la esență mentoratul și învățarea în format aplicat, sub îndrumarea specialiștilor din domeniu. Aproximativ 400 de tineri au absolvit programele DevAcademy din București, mulți dintre aceștia activând în prezent la companii tech globale prezente în România sau afară (Google, Facebook).

De la an la an, DevAcademy și-a extins oferta de formare și a inovat procesul academic, lucrând în direcția obiectivelor asumate de transformare a educației într-un proces actual, relevant și antrenant pentru noile generații și de susținere a mediului antreprenorial cu specialiști care pot crea valoare adăugată. Înțelegând că tânărul din ziua de astăzi are nevoie de un setup diferit de cel de acum 10-20 ani pentru a genera performanță, DevAcademy a upgradat integral ecosistemul său de predare. Astfel, rolul profesorului a fost regândit, acesta devenind facilitator și mentor, stilul de lucru a fost avansat, cât să acomodeze mentalitatea multi-tasking a noilor generații, instrumentele de lucru au primit un upgrade, fiind inspirate din viața reală a cursanților – legături sociale, notificări automate, conferințe de lucru video, materie de curs granularizată. DevAcademy a fost, de altfel, primul program de această scală care a făcut intern o trecere la un model de birou virtual, încă din 2016.

Abordarea Dev a stârnit interesul celor care lucrează activ la formarea lor profesională, academia înregistrând din 2014 un număr tot mai mare de cereri din partea tinerilor din afara Bucureștiului pentru curricula predată. Începând cu toamna aceasta, programul DevAcademy evoluează la un format național, cu predare 100% digital. Noul nume al organizației se transformă în Digital Nation și reprezintă o încununare a misiunii programului, unic pe piața din România.

Paul Apostol, fondator DevAcademy/Digital Nation punctează pe parcursul de până acum al organizației și pe provocările și oportunitățile pe care dezvoltarea tech le aduce țării: “Atuul nostru global [al românilor]rămane IT-ul, care se poate transforma în tehnologie pentru agricultura, fintech, agritech, smart healthcare, IoT. Asta e cartea cea mai importantă pe care trebuie să o jucăm împreună, coordonat, ca o țară întreagă în cursa globală.

Din poziția noastră în DevAcademy, având atât componenta de educație digitală cât și cea de proiecte si startupuri, vedem foarte clar că tinerii vor sa rămână în România, au aceasta dorință conturată bine. Există totodată mulți Romani în diaspora care și-ar dori să revină în țară, să dezvolte o afacere. Generațiile actuale au dezvoltat competențe foarte bune, avem deja ani grei de experiență de lucru în corporațiile țărilor dezvoltate care au deschis birouri la noi, am învățat de la ei enorm și suntem pregătiți de următoarea etapă.

Trebuie să începem direcții noi de valoarea adăugata prin colaborări business to business și startupuri, prin continuarea și transformarea educației și a procesului de dezvoltare de skill-uri. În asta credem, și în mijlocul acestei intersecții de oportunități luăm frâiele în mâinile noastre și ne aventurăm în larg. Astfel, îmbrăcăm o nouă misiune, care din Academia de Dezvoltare (DevAcademy) devine o Națiune Digitală (Digital Nation).”

De 5 ani organizația își dedică eforturile dezvoltării modului în care educația și motivația pot ajuta în dobândirea performanței și în susținerea antreprenoriatului românesc. Aceste eforturi au avut la bază experimente, sprinturi și o doză foarte mare de curaj, și au contribuit la formarea ecosistemului de dezvoltare propus de anul acesta întregii țări sub titulatura Digital Nation.

Digital Nation va începe în septembrie procesul de înscriere pentru programele educaționale oferite de anul acesta. Cei interesați de dezvoltare se vor putea înscrie atunci la specializări în programare (Backend și Frontend, Android și iOS), cybersecurity, administrare de sisteme cloud, dar și la programe de social media marketing și UX Graphic Design. Echipa din spatele Digital Nation este cea care a construit programul DevAcademy, incluzând specialiști tehnici, oameni de business, advisori din educație și o comunitate activă de 230 membrii.

https://digitalnation.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.